Hvis jeg var statsminister: - Vi skal have etableret en tredje Limfjordsforbindelse - og det haster

Når året rinder ud, er det tid til at gøre status. Også på Christiansborg, hvor otte partier har folkevalgte fra Nordjylland. Dem har TV2 Nord inviteret til at holde deres bud på årets nytårstale set med nordjyske briller.

2019 bliver snart til 2020. Statsminister Mette Frederiksen holder 1. januar sin første nytårstale, og her får hun mulighed for at udstikke den politiske dagsorden for det kommende år. TV2 Nord har på tærsklen til det nye årti givet otte folketingsmedlemmer, der er valgt i Nordjylland, muligheden for at give deres bud på, hvad de ville sige, hvis de sad i Mette Frederiksens stol.

Det nordjyske folketingsmedlem Preben Bang Henriksen fra Venstre kan se tilbage på et begivenhedsrigt 2019, hvor hans parti mistede regeringsmagten ved folketingsvalget i juni, og hvor der efterfølgende fulgte et formandsopgør.

- Desværre har aviserne haft en helt forkert opfattelse af, at der skulle have været uro i Venstre i årets løb. Intet kunne være mere forkert, men for en sikkerheds skyld har vi fået orden på sagerne, og jeg er blevet hyret som udsmider. Jeg er helt sikker på, at vi får styr på det. Der bliver ikke mere ballade i år, siger Preben Bang Henriksen ironisk om Venstres 2019, hvor Jakob Ellemann-Jensen overtog formandsposten fra Lars Løkke Rasmussen.

quote Der er alt for meget kø og for megen trængsel og alarm omkring den nuværende Limfjordsforbindelse. Vi skal have etableret den tredje forbindelse, og det begynder altså at haste.

Preben Bang Henriksen, folketingsmedlem

Ønsker aftale om Limfjordsforbindelse

Før folketingsvalget tidligere i år præsenterede den daværende regering en trafikaftale, som blandt andet indholdt en tredje Limfjordsforbindelse over Egholm. Aftalen blev dog ikke vedtaget, fordi regeringsmagten skiftede. Til stor ærgrelse for Preben Bang Henriksen.

- Der er alt for meget kø og for megen trængsel og alarm omkring den nuværende Limfjordsforbindelse. Vi skal have etableret den tredje forbindelse, og det begynder altså at haste. Den skal bygges over syv-otte år, og jeg gruer for, hvordan trafikken ser ud på det tidspunkt, siger Preben Bang Henriksen.

Han håber, at det i det kommende år lykkes at lande en aftale om en tredje Limfjordsforbindelse i Folketinget.

- Derfor er det nødvendigt, at vi, der er valgt i Nordjylland - uanset om vi er socialdemokrater, konservative, Venstre-folk eller hvad pokker, vi er - står sammen for at få skub i det projekt. Det haster i dén grad, og derfor håber jeg, at regeringen og de socialdemokratiske folketingsmedlemmer er med på at lave en aftale om en tredje Limfjordsforbindelse i 2020, siger Preben Bang Henriksen.

Artiklen fortsætter under videoen...

Se hele Preben Bang Henriksens nytårstale.

Børnene i centrum

Marianne Jelved fra Radikale Venstre har siddet i Folketinget siden 1987 og har derfor oplevet en række statsministre udnytte nytårstale til at skyde året i gang på den politiske scene. I sin nytårstale sætter hun fokus på børnene i Danmark.

- Jeg synes, børn er en meget vigtig del af vores samfund. Det er dem, der skal vokse op og lære samfundet og hinanden om alle de problemer og udfordringer, der er omkring os, når vi ikke er der længere, siger Marianne Jelved.

- Derfor er det vigtigt, at vi har nogle gode lærere og pædagoger, der kan gøre rigtig meget i skolerne og daginstitutionerne for at hjælpe børnene med at udvikle sig. Dem vil jeg gerne sige tak til og ønske dem et rigtig godt nyt arbejdsår, siger Marianne Jelved i sin nytårstale.

Se hele Marianne Jelveds nytårstale.

Alternative nytårstaler

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Mere natur, fællesskab og kærlighed

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal have skaffet flere praktiserende læger

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal hjælpe de mest udsatte kommuner

default_thumb

play Hvis jeg var statsminister: - Vi skal have etableret en tredje Limfjordsforbindelse - og det haster

Seneste nyt

fra Nordjylland