Tidligere Gravenshoved-elever kan søge akut hjælp hos egen læge
Det bliver ikke til en koordineret krisehjælp til de tidligere Gravenshoved-elever fra Aalborg Kommune, lyder det efter et møde fredag.
Kommunal krisehjælp og støtte til de tidligere Gravenshoved-elever, der har været udsat for mishandling som børn, var fredag på dagsordenen.
Det skete på et møde mellem to tidligere Gravenshoved-elever og Aalborg Kommune.
De må sgu godt lige til at tage sig sammen
René Vinding Christensen, tidligere elev, Gravenshoved
Den tidligere elev René Vinding Christensen var én af de fire, der deltog i mødet, som blev afholdt på Skoleforvaltningen. Han er talsperson for de 31 elever, som er gået til Aalborg Kommune med deres historier om vold, fysiske overgreb og psykisk terror. Alt sammen noget der skete på kostskolen Gravenshoved, som var beregnet for ’problembørn’.
- Vi har meldt ind over for kommunen, at de sgu godt lige må til at tage sig sammen. Selvfølgelig på en god og konstruktiv måde, fortæller René Vinding Christensen, inden han tilføjer:
- I den sammenhæng forsøger vi selvfølgelig at presse på for at finde ud af, hvad pokker de kan tilbyde de her udsatte personer.
Har haft dialog om muligheder
Udfaldet blev dog ikke organiseret krisehjælp, som eleverne måske kunnet have håbet på. Kommunen melder ud, at de tidligere elever, der har brug for akut krisehjælp kan gå til egen læge. De kan søge om tilskud til finansieringen gennem kommunen.
- Vi har haft en dialog om, hvad man kan indenfor rammerne af den lovgivning, der er. Angående fællesmøder er det vigtigt at få afklaret, om det at arbejde med fællesmøder kan have betydning for den politimæssige efterforskning, siger direktør for Aalborg Kommunes Skoleforvaltning Jakob Ryttersgaard, inden han tilføjer:
- Hvis man har behov for psykologhjælp, så kan man få en henvisning fra sin egen læge. Hvis man får den, så kan man ansøge om økonomisk tilskud til en eventuel udgift i forbindelse med psykologbehandlingen.
Beder civilorganisationer om hjælp
På mødet fredag drøftede parterne også alternative løsninger til de elever, der går med ar på sjælen efter oplevelserne på kostskolen, der blev lukket i 1992.
- Både vi og kommunen har gjort os en masse tanker om, hvordan civilorganisationer kan hjælpe. Vi skal bare lige have clearet det med de pågældende organisationer, om det er noget, som de kan og vil hjælpe med, hvis de har ressourcer til det, siger René Vinding Christensen.
Aalborg Kommune har meldt kostskolen til politiet, og sagen efterforskes.