LIGE NU:

Finalist #1 - Peter E. Nielsen: Ålbæks ildsjæl gennem fire årtier

- Jeg var genert og konfliktsky. Gik helst udenom, hvis der var arbejde i det. Nu er det omvendt.

Det lå ikke i kortene at Peter E. Nielsen skulle blive Ålbæks ”borgmester”, men den dag i dag – og i mange år forinden har det været sådan.

Ålbæks radio/tv-forhandler og medlem af byrådet i Frederikshavn Kommune er kendt af alle i den lille by Ålbæk, og det er der en grund til.

Han er en ildsjæl, der ikke kan sige nej til at involvere sig i nye initiativer, og har han først sagt ja til et projekt, kaster han sig ind i det med hjerte og sjæl.

Genert og konfliktsky – engang

Peter E. Nielsen fortæller selv, at han som ung var genert og konfliktsky. Det er han ikke længere.

- Nu er det omvendt, fortæller han.

Gennem fire årtier har han knoklet for Ålbæks bedste. Den første kamp han kastede sig ind i – og vandt – fandt sted, da kommunen fremlagde planer om at ensrette trafikken i Ålbæks hovedgade. Den plan fik Peter E. Nielsen forpurret.

Og efterfølgende fik han organiseret alle byens butikker i en handelsstandsforening, så fremtidige sværdslag udefra kunne mødes med slagkraftig modstand.

quote Jeg kan vågne om natten, hvis der er problemer. Så tænker jeg over, hvordan vi kan komme igennem det her og så har jeg hele løsningen om morgenen

Peter E. Nielsen

Vågner om natten, hvis der er problemer

Peter E. Nielsen er indstillet til titlen som årets nordjyde for at være Ålbæks ildsjæl nummer 1. Ikke blot i 2018, men i mange år forinden.

Da TV2 Nord møder Peter i forretningen i Ålbæk og efterfølgende tager ham med på en tur rundt i byen, standes der op på hvert gadehjørne, for Peter har endnu en historie at fortælle om et initiativ, han har været med til at føre ud i livet.

- Jeg kan vågne om natten, hvis der er problemer. Så tænker jeg over, hvordan vi kan komme igennem det her og så har jeg hele løsningen om morgenen.

Kalenderen er stoppet til randen

Udover sit civile hverv som indehaver af Expert i Ålbæk er Peter E. Nielsen som tidligere nævnt byrådsmedlem i Frederikshavn. Kombineret med titlen som ildsjæl betyder det, at der sjældent er timer nok i døgnet og dage nok i året.

- Hvis du så min kalender, ville du synes, det var helt uhyggeligt. Jeg har på et tidspunkt tænkt på at stoppe i politik, men så siger min kone nej, for det er mit liv. Jeg kan ikke undvære det her. Det er mærkeligt at sige, men sådan bliver det.

Se hele portrættet af Peter E. Nielsen øverst i artiklen - og se portrætterne af de andre finalister ved at klikke herunder.