03:40

Video: Daniel Mikkelsen og Thomas Kollerup

Finalist #5 - Bjarne Holmberg: Halinspektøren fra Tårs med de tusind ideer

Bjarne Holmberg er manden, der sørgede for at Taarshallen nu bliver omdannet til et multihus – og for at byen fremover også har et pengeinstitut.

Da TV2 Nord finder Bjarne Holmberg for at overraske ham med nyheden om, at han er en af de fem finalister, der kæmper om titlen som Årets Nordjyde er han – paradoksalt nok – på ferie på Læsø.

Paradoksalt fordi Bjarne, der er halinspektør i Tårs dårligt kan siges at ligge på den lade side. Han er for længst holdt op med at gøre sin arbejdsuge op i timer – for det giver ingen mening.

- Jeg skrev det op i en kort periode, men det holdt jeg op med. Det er ikke til at skelne mellem arbejde og fritid, forklarer Bjarne Holmberg.

Hal-Bjarne i byggerodet

Bjarne Holmberg bliver til dagligt bare kaldt for Hal-Bjarne, og det er da også Taarshallen, der er omdrejningspunktet for hans professionelle liv. Lige nu arbejder han i et kæmpe byggerod – midt i et af sine mange projekter: At få hallen omdannet til et multihus.

Omdannelsen af hallen til et multihus er et millionprojekt, og det er nok den største af Bjarnes mange ideer, der nu bliver til virkelighed.

- Folk ser mig nok som idémanden, og jeg har det også med at få mange skøre ideer og kaster mange ideer op i luften. Nogle af dem er så ganske brugbare og nogle er uduelige, og heldigvis er det de brugbare, folk huske mig for, fortæller Bjarne Holmberg

Indstillet for de mange ideer

Og det er for sine mange ideer at Bjarne Holmberg er indstillet til prisen som Årets Nordjyde. Han er sådan en, der næsten ene mand, kan holde et landsbysamfund i gang.

Lige nu arbejder han blandt andet for, at det skal være muligt at købe friskbagt morgenbrød i hallen hver søndag. Og så er det også Bjarne, der, ved at invitere Sparekassen Vendsyssel indenfor i det kommende multihus, har sikret at Tårs stadig har en bank.

Løber 25 halvmaraton for at skaffe penge

 Det seneste utraditionelle påfund fra Bjarne har – helt bogstaveligt – fået ham til at tage benene på nakken.

- Jeg vil gerne lave en aktivitetsvæg hvor de unge mennesker kan klatre, hoppe og bruge deres motorik. Og for at skaffe finansieringen til den, besluttede jeg mig for at løbe 25 halvmaraton her i 2019.

Lokale borgere og virksomheder donerer et kontant beløb hver gang Bjarne har løbet et halvmarathon. Og på den måde kommer pengene i hus.

- Hvis jeg kommer i mål med de 25 halvmarathon, så er finansierigen til aktivitetsvæggen i hus.

Se hele portrættet af Bjarne Holmberg øverst i artiklen - og se portrætterne af de andre finalister ved at klikke herunder.