04:14

Video: Søren Broust Hansen

Kristin er først erhvervsjurist til marts, men har allerede givet flere tusind juridisk rådgivning

Kristin Assad føler sig forpligtet til at gøre noget, hvis hun kan. Det har hun gjort, og for sit arbejde er hun nu nomineret til Årets Nordjyde.

Til marts bliver Kristin Assad fra Aalborg færdig som erhvervsjurist. Med sidste eksamen overstået, venter karrieren forude, men måske har den 31-årige Kristin, der er datter af en libanesisk far og en dansk mor, allerede taget hul på den.

Den unge næsten-jurist har nemlig allerede flere projekter på samvittigheden, som har nydt stor succes og anerkendelse. Tre styk er det blevet til, for at være præcis, og for dem er hun nomineret til prisen som Årets Nordjyde.

- Fællesnævneren ved mine tre projekter er, at det er noget jeg synes mangler i samfundet og i studiemiljøet, og når jeg har en mulighed for at gøre en forskel, så har jeg også et ansvar for at gøre noget. Og det har jeg gjort.

Kristin Assad er kvinden bag Udlændingeretshjælpen, der med hjælp fra frivillige jurastuderende hjælper ikke-danskere med akut brug for hjælp til at finde vej i skoven af danske love og regler.

- Den startede fordi jeg så et program på jeres kanal om en vicepolitiinspektør, der udtalte at de ikke kunne følge med i deres udlændingecenter. De var så hårdt presset af flygtninge, der havde brug for udlændingeretlig hjælp. Samme aften satte jeg mig ned og lavede et logo og et navn, lavede et jobopslag og sendte det ud. Og ganske kort tid efter kunne vi åbne op i samarbejde med Nordjyllands Politi og Socialcenter Integration, fortæller Kristin Assad.

Til dato har Kristins Udlændingeretshjælp behandlet over 2000 sager og får et år siden fulgte Kristin så op med idé nummer to – igen en gratis juridisk rådgivning. Denne gang henvendt til nordjyske iværksættere.

- De er jo netop ikke jurister. De er rigtig dygtige til deres idé og deres virksomheds omdrejningspunkt, og det er jo også sådan det skal være. Men det kræver nogle gange en halv jurist at kunne spotte hvilke udfordringer, der kan være i forbindelse med opstart af en virksomhed, siger Kristin Assad.

Kristins to projekter involverer løbende en stab på omkring 50 frivillige jurastuderende og de får til gengæld værdifulde erfaringer ud af rådgivertjansen.

- Jeg kan se hvor meget de udvikler sig, bare ved at de får det mellem fingrene og får nogle succesoplevelser fra det virkelige liv og ikke bare til en eksamen eller en fiktiv case på universitetet.

Kristin Assad er nomineret til Årets Nordjyde, og du kan se hele portrættet af hende herover, ligesom du kan se hende i det store Årets Nordjyde-show den 21. marts.

Mød de nominerede - klik på et billede og læs deres historie