Turistbranchen i opråb: - Turismen svækkes, hvis Store Bededag afskaffes

Den nye SMV-regering har før nævnt at ville fjerne Store Bededag som hellig- og dermed fridag i 2024. Den beslutning bekymrer turistbranchen, som hidtil har nydt godt af den forlængede weekend som Store Bededag altid skaber.

Fårup Sommerland er et af de turistattraktioner, som vil blive ramt, hvis eller når Store Bededag afskaffes.

-Vi er en sæsonforretning. Vi har cirka 120 åbningsdage om året. Det er jo det, produkt vi har. Hvis man fjerner en af dem, og endda ikke en af de dårlige åbningsdage, så har vi en dag mindre i kalenderen at få gæster på, siger Rasmus Mortensen, kommerciel chef i Fårup Sommerland.

Kan miste knap hver tredje gæst i periode

Ifølge Destination Nord er det primært turistattraktioner som Fårup Sommerland, der vil blive ramt af regeringens tiltag, mens overnatnings- og restaurationsbranchen i højere grad vil gå fri.

- Der er en tradition i foråret, hvor vi har mange af de her fridage, at vi lægger nogle ekstra besøg rundt omkring på vores attraktioner og kulturinstitutioner. Det er klart, der er nogen, der kommer til at miste nogle folk i tælleapparatet, siger Tonny Thorup, direktør i Destination Nord.

Helt konkret har Fårup Sommerland, ifølge egne tal, cirka 30% flere besøgende på Store Bededag end i de tilstødende weekender. Men det kan altså høre fortiden til. 

Penge skal gavne militæret

SMV-regeringens beslutning om at fjerne Store Bededag sker som et led i finansieringen af de øgede militærudgifter i kølvandet på krigen i Ukraine.

- Jeg tænker, vi alle sammen skal bidrage. Specielt efter et år som 2022, der var et rekordår. Nu bliver alting sværere i 2023, men vi skal alle sammen bidrage, siger Tonny Thorup, direktør i Destination Nord.

Fårup Sommerland anerkender også de politiske vilkår men kommer ikke uden om, at det kommer til at koste dem penge.

- Det er en politisk beslutning, hvordan man gør det. Det er ikke noget, vi som virksomhed forholder os til. Vi forholder os til, hvordan det påvirker Fårup Sommerland, og her er det klart, at hvis du fjerner en feriedag, så påvirker det os negativt, siger kommerciel chef i Fårup Sommerland.


Seneste nyt

fra Nordjylland