37-årig mand tiltalt for drabsforsøg - stak med kniv og nikkede skaller

Tirsdag begynder retssagen mod en 37-årig mand, som er tiltalt for at forsøge at slå en kvinde ihjel i Aalborg.

Tiltalen lyder på forsøg på manddrab, når en 37-årig mand tirsdag og onsdag sætter sig på anklagebænken i Retten i Aalborg. Manden er tiltalt for at have forsøgt at dræbe en kvinde ved et usædvanligt groft overfald.

Ifølge anklageskriftet trængte manden ind på kvindens bopæl i Aalborg lidt efter klokken 20 onsdag den 5. maj sidste år. 

Han råbte: ”Du har været mig utro – jeg slår dig ihjel – jeg vil drikke dit blod – jeg skal nok vise dig” eller lignende, samtidig med at han stak kvinden flere gange med kniv, tog halsgreb på hende og nikkede hende flere skaller.

Foromtale af retssag

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til tirsdag 24. maj og onsdag 2. maj klokken 9 til 15 i Retten i Aalborg. Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Kvinden pådrog sig flere behandlingskrævende skader på ryg, hænder og venstre arm samt et brud på venstre skulderblad. Trods det voldsomme overfald lykkedes det kvinden at slippe væk fra den 37-årige mand og redde livet.

Kræver udvisning af Danmark

Poliltiets anklager vil under sagen gå efter at få manden dømt for forsøg på manddrab samt trusler og ulovlig indtrængen. Flere ting på kvindens bopæl blev også smadret under overfaldet, og derfor vil han også blive mødt af et erstatningskrav, som endnu ikke er gjort op.

Dertil kommer, at politiets anklager møder op i retten med et krav om, at manden udvises af Danmark for bestandigt.

Den 37-årige har siddet varetægtsfængslet efter overfaldet. Det fremgår ikke før sagens start, hvordan han forholder sig til anklagerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland