AaB tager livsvigtig sejr: Kun ét point fra mirakuløs redning

AaB lavede søndag en regulær opvisning foran 10.011 tilskuere.

Der var søndag lagt op til en vaskeægte skæbnekamp på et næsten udsolgt Aalborg Stadion.

Tabte AaB til Horsens, var det reelt dødsstødet til nordjydernes chance for overlevelse i Superligaen.

Kunne AaB omvendt hive en sejr hjem, var der pludselig kun ét point op til en redning i landets bedste række.

Kampens vigtighed var også til at se på banen. Ingen af holdene kunne få spillet til at flyde i kampens indledning.

Men efter syv minutter landede et indlæg for fødderne af AaBs topscorer Allan Sousa, men brasilianeren ramte bolden så dårligt, at den gik ud til indkast.

Og efter 16 minutter var AaB igen farlige, da Louka Prip fik en skudmulighed med sit farlige venstreben på kanten af feltet - men vågent målmandsspil af Horsens' Matej Delač.

Stille og roligt satte hjemmeholdet sig tungt på kampen. Midtbane-trioen med Malthe Højholt, Iver Fossum og Younes Bakiz kørte i store perioder rundt med Horsens, der løb forgæves efter bolden.

Og spilovertaget gav pote. Efter 36 minutter blev Horsens spillet tynde i eget felt, hvor bolden til sidst endte hos Younes Bakiz, der sikkert bankede den i kassen til 1-0. I øvrigt på oplæg af Allan Sousa, der er på Månedens Hold i Superligaen i april.

I første halvlegs sidste minut pegede dommeren pludselig på pletten. Straffe til AaB efter hånd på bolden.

Men efter et VAR-tjek ændrede dommer Jakob Sundberg sin dom, da en AaB-spiller var offside før boldberøringen med hånden.

Udspillede Horsens

Anden halvleg startede, som første halvleg sluttede: AaB med taktstokken og flere gode chancer.

Efter 48 minutter blev Louka Prip spillet helt fri inde i Horsens' felt, men offensivspilleren brændte på det skammeligste.

Det samme kunne man ikke sige om AaBs midtbanekreatør Iver Fossum. Efter 54 minutter satte han hovedet på et indlæg fra indskiftede Kristoffer Pallesen: 2-0 til AaB.

Fossum har slet ikke fundet sit vanlige niveau i sæsonen, men ligesom resten af AaB-holdet har han skiftet et gear eller to de seneste fem kampe.

Horsens forsøgte at komme tilbage i kampen, men blev aldrig farlige. I stedet var det kampens spiller, Younes Bakiz, der lukkede kampen med små 20 minutter tilbage af kampen.

AaB har fået store hug for at spille elendigt på hjemmebane i denne sæson. Men i søndagens opgør udspillede AaB gæsterne fra Horsens på alle parametre.

Kampen sluttede hele 4-0 til AaB. Det sidste mål blev sat ind af indskiftede Oliver Ross.

Kampen var dog ikke kun positiv. Undervejs måtte AaB lade både Allan Sousa og Kristoffer Pallesen udskifte med skader. Især Pallesens skade virkede alvorlig.

Der er nu kun ét point mellem de to hold, og 12 point tilbage at spille om i Superligaen.