Aalborg Kommune indfrier øko-mål: Hvad nu?

61 procent af maden i Aalborgs offentlige køkkener er nu økologisk. Det er blandt andet på skoler, at eleverne kan nyde godt af økologisk mad.

Økologiske eller konventionelle fødevarer? 

Det spørgsmål har Aalborg Kommune taget stilling til, og kommunen har nu nået deres målsætning om, at mindst 60 procent af fødevarerne i kommunens storkøkkener, institutioner og kantiner skal være økologiske. 

Derfor var der mandag reception - meget symbolsk - med økologisk champagne og kransekage for at fejre indsatsen. 

Projektleder Henriette Baunwall fra Energi- og Miljøforvaltningen er stolt over indsatsen for at få mere økologi ind i kommunens køkkener. 

- Jeg er mega stolt. Det er helt sikkert kommunens kostfaglige medarbejderes fortjeneste, at vi har kunnet nå målet, siger hun. 

Positive tilbagemeldinger

På Vadum Skole har man haft succes med økologisk mad til elever og medarbejdere.

- Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra elever og forældre. Skolen har næsten ingen madspild, og vi udvikler os stadig i samarbejde med skolens ledelse, bestyrelse og elevråd - for det handler om, at vi alle ser muligheder frem for begrænsninger, siger køkkenansvarlig Lene Wittrup Johansen.

Hvad er næste mål?

Rådmand for Miljø- og Energiforvaltningen, Per Clausen (EL), er glad for resultatet og roser medarbejderne i de kommunale køkkener. Han tror dog på, at man kan komme endnu længere.

- Resultaterne viser, at vi kan komme endnu højere op. Derfor bør der opstilles nye ambitiøse mål. Det betyder, at vi skal fortsætte udviklingen med at reducere madspild og brugen af kød i de kommunale køkkener. Til gengæld viser resultaterne fra de steder, hvor man er kommet længere, at disse ambitiøse mål er realistiske, siger han.

Økologimålet blev fejret med en reception i Gigantium for de kostfaglige medarbejdere, som har været med til at forøge andelen af økologiske råvarer i den kommunale madproduktion. 



Seneste nyt

fra Nordjylland