Seneste nyt:

Big Data og digitale fodspor: Hjælper erhvervsdrivende med at spå om fremtiden

Omfattende dataindsamling betyder, at de i Blokhus kan forudsige, hvor mange turister der kommer fra dag til dag.

Der vrimler med glade turister på gaden i Blokhus i disse dage, hvor sommerferiestemningen for alvor er indtruffet. Den store tilførsel af turister til sommerlandet betyder, at der er godt gang i turismebranchen, og det er til stor glæde for mange af byens erhvervsdrivende. 

Når det kommer til, hvor mange turister der er i byen og hvornår, så er der mange faktorer, der spiller ind. Og netop dét, er de begyndt at nærstudere i Blokhus.

Byen deltager netop nu i et pilotprojekt, hvis formål er at indsamle og bearbejde data om byens turister og deres vaner. 

quote Det er superspændende

Inge Vestergaard, indehaver, Blokhus By Camping

Sensorer registrerer trafikken ind og ud af byen, og det betyder, at det er forholdsvis nemt at holde styr på, hvor mange der befinder sig i byen. 

-  Jeg tror ikke helt, jeg har forstået endnu, hvor stort det rent faktisk kan blive, siger Inge Vestergaard, der er indehaver af Blokhus By Camping.

Big Data og digitale fodspor

De forskellige data har hele tiden eksisteret, men nu har Destination Nordvestkysten lavet en platform, der samler og bearbejder det hele, så turismebranchen kan drage nytte af informationerne.

- Det kan være overnatningstal, det kan være mobildata, det kan være kreditkortdata - det kan være mange forskellige informationer, som vi så prøver at få noget indsigt ud af, siger Martin Storgaard, der er projektchef ved Destination Nordvestkysten.

Platformen kan være nyttig for mange, og med tiden vil detaljegraden kun blive bedre. Målet er, at den også skal kunne vise, hvilke nationaliteter man kan forvente i hvilke uger. Og den information kan blive nyttig for detailbutikker og sågar også for den lokale fiskemand. 

- Vi ved, at danskere vil have fersk fisk, mens tyskere vil have røget fisk. Hvis man så ved, at der kommer et rykind med tyskere i august, kan det jo være en fordel at have røgvarer klar i fiskebilen, siger Martin Storgaard.

Ved hjælp af data kan Martin Storgaard med ret stor sikkerhed forudsige, at der lørdag vil komme 2385 personer til Blokhus.
Ved hjælp af data kan Martin Storgaard med ret stor sikkerhed forudsige, at der lørdag vil komme 2385 personer til Blokhus.

Selvom det måske kan lyde til, at man bliver overvåget særligt meget i Blokhus, så er det ikke tilfældet, garanterer Martin Storgaard.

- Udover trafiksensoren bruger vi kun det data og de digitale fodspor, der allerede eksisterer. Og i forhold til bookinger i sommerhusene, så bliver det anonymiseret, så der er ikke noget, der er henførbart til den enkelte person, fortæller han. 

Til gavn for alle

Fra Blokhus By Camping bidrager Inge Vestergaard til projektet ved at dele data om belægningen på campingpladsen, og den viden er der mange andre, der kan drage nytte af.

- Restaurationerne og butikkerne har meget bedre forudsætninger for at forberede sig, så de for eksempel ved, hvor mange der skal være på arbejde i morgen og i næste uge, siger hun. 

Hun kan sagtens se fordelen i, at hun og de andre turist-aktører byder til med viden, så de kan spille hinanden bedre.

- Når mine gæster går på restaurant og får en god oplevelse, fordi restauranten er forberedt på, at det bliver en travl aften, så er det med til at gøre deres ophold bedre, og så er der større chance for, at de holder ferie i Blokhus igen til næste år, siger Inge Vestergaard. 

Det er Destination Nordvestkysten, der står bag projektet, og når de har samlet nok erfaringer i Blokhus, er det meningen, at det skal foldes ud og implementeres på resten af den nordvestjyske strækning.   
Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

20180727-140508-1-4752x3163ma

play Tiltale: Bestilte narko med posten

Frederikshavn Recycling

Kæmpestort grønt erhvervsområde på vej: Skal skabe 1.000 arbejdspladser

Morten Marinus

play Endnu en DF'er kaster håndklædet i ringen: Morten Marinus forlader Dansk Folkeparti

030521 Drab Ørstedsvej

liveblog Tredje retsdag i makaber drabssag: Følg livebloggen fra Retten i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden