Børnehave på bænkebidder-jagt: Skal skabe bånd mellem børn og natur

Det kribler og krabler i den danske natur. Det fik børnene fra Børnehaven Henry i Godthåb bevis for, da de som en del af deres natur-uge var gået på jagt efter bænkebiddere i skovbunden. Og der var masser at komme efter.

Alvin og hans kammerater samlede bænkebiddere i massevis, og selvom lille Alvins plan for bænkebiddernes skæbne var, at de skulle i bur, havde Isabelle Hove Nielsen, pædagogmedhjælper i Børnehaven Henry, heldigvis udtænkt et større, og måske også mere nobelt mål med dagens jagt.

- Målet er, at de skal blive mere bevidste om, hvad der findes i naturen og hvor. Hvad der bor i naturen, hvad der er under grenene, under bladene, forklarer Isabella Hove Nielsen.

- De får et rigtig godt bånd til naturen, tør komme ud i naturen og tør at udfolde sig og opleve nogle ting i naturen, siger hun videre.

Bænkebiddere har ingen øjne

De unges natur-ekspedition gav ikke kun et stærkere bånd til naturen, men også ny viden. Børnehavebørnene var således lynhurtige til at svare på Isabella Hove Nielsens spørgsmål og vidste både, at bænkebiddere har syv par ben - og følehorn i stedet for øjne. Og så lærte de noget om fokus.

- Vi leder kun efter bænkebiddere, så det er lige med at holde fokus, for der er også andre ting, der er meget spændende - edderkopper og alt muligt andet, forklarer Isabella Hove Nielsen.Seneste nyt

fra Nordjylland