Danmarks yngste champagneimportør er nordjyde: - It's always champagne season

21-årige Théo Lund Madeleine fra Aalborg drømmer om at levere champagne til alle og sørge for, at der drikkes champagne ved flere lejligheder. Her får du hans bedste champagneråd til nytårsaften.

- Det er min passion og det, jeg brænder for. 

Sådan lyder svaret promte fra 21-årige Théo Lund Madeleine, da han bliver spurgt om, hvorfor han har startet sin egen virksomhed - med champagne. 

Han ejer og driver nemlig i dag virksomheden Champagne Season Aps i Aalborg.

- Jeg er Danmarks yngste champagneimportør, og jeg er til den unge side, men jeg kommer med noget til markedet, som de andre ikke gør, siger han og henviser til sin markedsføring.

- Jeg bruger meget TikTok og ellers de andre sociale medier, siger Théo Lund Madeleine, der dog erkender, at han stadig har lang vej endnu.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg mangler stadig ekspertise, men jeg er på vej til at få mere erfaring, og så tror jeg på, jeg kan bygge noget stort op, siger han. 

Første salg var boblende

Champagneeventyret startede for flere år siden, da Théo Lund Madeleine begyndte at dele champagnevideoer på de sociale medier. Derefter fik han en masse følgere, som ville købe champagne af ham. Men han var ikke gammel nok til at sælge det. 

- Derfor startede jeg med at sælge tilbehør, og det gør jeg også stadig i dag, siger Théo Lund Madeleine.

I dag er han 21 år og har alle licenser på plads. Første gang han solgte champagne var til familie og venner - men han glemmer aldrig første gang, en fremmed købte af ham. 

- Det var en helt vild følelse, lige så boblende som champagne, siger han.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag er han egen importør af én producent, mens han samtidig videresælger fra de store producenter, som han ikke selv importerer. 

- Jeg kan godt lide at styre, hvad jeg selv vil lave, og det kan man som iværksætter – det eneste problem er, at der ikke er en dag, jeg ikke arbejder, og så skal jeg sørge for det hele selv, siger han. 

Fransk familie

Interessen for champagne er ikke kommet sent i livet. Den er næsten kommet ind med modermælken, for Théo Lund Madeleines familie er især vild med de boblende våde varer. 

Det var hans franske farfar, der introducerede ham for champagne for første gang i Frankrig. 

- Det var han god til, når vi var på besøg, og i Frankrig drikker man champagne ved flere lejligheder, end man gør i Danmark, siger han. 

Og Théo Lund Madeleine tager i dag stadig til Frankrig - for at se på champagne. 

- Jeg elsker at nørde i det. Samtidig er det vigtigt for mig at kunne stå inde for det, jeg sælger, siger han og forklarer, at hans dyreste champagne koster 5000 kroner.

De bedste champagneråd til nytårsaften

Théo Lund Madeleine giver her sine bedste champagneråd til nytårsaften.

  • Har du en sød tand, skal du gå efter den søde slags champagne, der hedder Demi-Sec. Den passer perfekt til kransekagen og desserten.

  • Er du til en mere regulær champagne, er det en Brut, du skal have fat i.

  • Drik champagne af hvidvinsglas - de passer bedst til både oplevelse og duft.

  • Champagne kan også drikkes til maden - især er den god til sushi.

Drømmer stort

Selvom Théo Lund Madeleine kun er 21 år, har han store ambitioner. Han vil gerne udvide forretningen og samtidig udbrede brugen af champagne i hele landet. 

- Jeg vil gerne levere til restauranter, hoteller og generelt sælge flasker til hele Danmark. Samtidig vil jeg inspirere til, at folk drikker lidt mere champagne, siger han og henviser til sit motto.

- It's always champagne season. 


Seneste nyt

fra Nordjylland