Et godt snit og ingen revner: Det er både opskriften på den perfekte kage og den perfekte beton

Lærlinge og studerende pukler for at blive Verdens Vildeste Brobyggere.

Et godt snit og ingen revner. Det er ikke kun opskriften på en flot bedømmelse i Den Store Bagedyst, men også vigtigt i konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere, hvor deltagerne onsdag håbede på netop et godt snit og ingen revner, da de begav sig ud i arbejdet med beton.

I konkurrencen Verdens Vildeste Brobyggere dyster nordjyske lærlinge og studerende mod hinanden om at bygge den bedste bro. Konkurrencen har været i gang siden februar, og i denne uge skulle der støbes fundamenterne til broerne.

- Det går efter planen. Vi skal bare lige sørge for, at få det godt ind under. Det er det vigtigste lige nu, forklarer struktørlærling Benjamin Jensen, mens han viberer beton.

Verdens Vildeste Brobyggere er en konkurrence, hvor lærlinge og studerende fra otte forskellige faggrupper på tre forskellige hold, dyster mod hinanden om at bygge bro over C.W. Obels Kanal i Aalborg Vestby.

- Jeg synes, vi får det rimelig godt til at fungere med, at vi alle sammen byder ind med, hvad vi kan fra de forskellige fag. Jeg synes sådan set, at vi gør det rigtig godt, siger Benjamin Jensen.

Se indslag om Verdens Vildeste Brobyggere.

Formålet er at sætte fokus på håndværksfagene og samarbejdet mellem de forskellige faggrupper.

- Jeg synes faktisk, de har været rigtig gode til at samarbejde med hinanden. De får hinanden sat i gang og forklaret, hvordan de skal lave de forskellige ting, fortæller Niels Salling Smidt; der er faglærer ved bygningsstruktøruddannelsen på AMU Nordjylland.

Det er tredje gang, at verdens vildeste brobyggere bliver afholdt. Det er første gang Aalborg er værtsby. Hold 2, som TV2 Nord følger under hele konkurrencen er sikre på, at det i år bliver dem, der løber med sejren, når de skal bygge en buebro over C.W. Obels Kanal.

- Vi har nok selv udnævnt os selv som favoritter, men jeg tror også de andre hold er enige, uden at vi har spurgt dem, griner Jakob Nørgaard, der læser til bygningskonstruktør.

Finalen i Verdens Vildeste Brobyggere foregår den 2. juni, hvor alle ganske gratis kan komme og se de tre hold bygge deres bud på en vinderbro over C.W. Obels Kanal i Aalborg Vestby.


Seneste nyt

fra Nordjylland