3F-formand forarget over frivilliges arbejde i Zoo: - Det er langt ud over kanten

Aalborg Zoo søger frivillige, men jobbeskrivelsen vækker bekymring hos 3F Aalborg. De mener, at det frivillige arbejde ligner et almindeligt betalt job.

IT-færdigheder, vagter af tre timers varighed og lave brugerundersøgelser er en del af tjansen som frivillig hos Aalborg Zoo. 

Det hænger dog overhovedet ikke sammen med et job som frivillig, mener 3F Aalborgs formand, Allan Busk. 

-For mig ligner det her helt klart en ansøgning til et lønnet job og ikke et opslag, hvor man søger frivillige, siger han.  

Stiller for mange krav

Allan Busk kritiserer Aalborg Zoo for at stille for mange krav til deres frivillige i stillingsopslaget. 

- Man stiller en masse kriterier op for kvalifikationer, men man vil bare have, at de skal anvende dem gratis i ens virksomhed, og det er vi ikke tilhængere af, fastslår han. 

Og det er ikke kun de frivilliges færdigheder, han stiller spørgsmålstegn ved.

- For eksempel kan du ikke blive frivillig, hvis ikke du har pc eller tablet – ikke engang det, vil de stille til rådighed. Du skal have eget udstyr for at bestride den stilling her, sige Allan Busk.

Indgår i et vagtskema

Også når det kommer til antallet af vagter, hagler kritikken fra 3F-formanden nedover Aalborg Zoos opslag om frivilligt arbejdet.

Dyreparken kræver, at de frivillige tager minimum 15 vagter om året og tre timer ad gangen. "Vagterne vil primært ligge i weekender, ferieperioder og arrangementer på helligdage", står der i beskrivelsen. 

- Så indgår du i en personalenomering. Det må betyde, at de tilrettelægger deres hverdag efter, hvor mange frivillige de har, siger Allan Busk.

Afviser kritikken

Pia Nielsen, der er kommerciel chef i Aalborg Zoo forklarer, at de frivillige ikke har samme arbejdsopgaver som de ansatte. 

- Samtidig kan vi være med til at skabe et rigtig godt forum for nogle, der gerne vil have fælles oplevelser, så jeg kan ikke se noget galt i det, siger hun.

- Hvordan kan det være frivilligt, når man er bundet af en arbejdsplan?

- Jeg vil heller ikke sige, at man er fuldstændig bundet af det her. På et opslag kan vi jo ikke skrive alle gradbøjninger ind. Når vi søger frivillige, er det vigtigt, at vi får forventningsafstemt, for vi vil også gerne være med til at give de frivillige en rigitg god oplevelse, siger Pia Nielsen.

Aalborg Zoo har indtil nu modtaget omkring 25 ansøgninger til det frivillige arbejde.


Seneste nyt

fra Nordjylland