Nyt i Mia-sagen: Efterforskningen er næsten slut

Politiets efterforskning af drabet på Mia Skadhauge Stevn er ved at nå sin afslutning. Der forventes dom i sagen i foråret 2023.

- Efterforskningen er ved at være tilendebragt.

Sådan lyder det mandag fra Nordjyllands Politi svicepolitiinspektør, Frank Olsen, der siden februar har stået som efterforskningsleder af drabet på den 22-årige sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevn.

Hun forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade 6. februar. Fire dage senere blev hun fundet dræbt i Dronninglund Storskov.

- Vi forventer at overlevere sagen om senest to måneder, lyder det fra Frank Olsen, der ikke afslører yderligere detaljer om efterforskningen.

Det ved vi om sagen:

  • Mia Skadhauge Stevn skiltes fra vennerne omkring klokken 06.02 og forlod Jomfru Ane Gade langs Ved Stranden i vestlig retning, det vil sige mod Vesterbro.

  • Overvågningsvideo fra stedet viser, at hun steg ind i en mørk bil på Vesterbro ud for Netto. Blot syv minutter efter hun havde taget afsked med vennerne.

  • Nordjyllands Politi appellerede allerede dagen efter til alle om at kigge eventuelle billeder og videoer på telefonen fra i første omgang Jomfru Ane Gade og Vesterbro i Aalborg igennem - siden blev opfordringen bredt ud til alle i hele Nordjylland.

  • Præcis en uge senere kom den triste besked; Nordjyllands Politi kunne erklære hende død.

Der skulle retsmedicinske undersøgelser og DNA-spor til for endelig at kunne fastslå, at det var ligdele af den unge kvinde, som politiet to døgn tidligere havde fundet i Dronninglund Storskov.

36-årig sidder fængslet

To 36-årige mænd blev bare tre dage efter forbrydelsen sigtet for drab.

Siden er den ene blevet løsladt og renset for mistanke - og har således ikke noget med drabet på hende at gøre.

Den anden anholdte og sigtede er fortsat fængslet. I forbindelse med anholdelsen kom det frem, at han nægtede sig skyldig i sigtelsen.

Siden har der ikke været nyt om, hvordan den fængslede stiller sig til skyldsspørgsmålet. 

Når politiet har afleveret deres rapport til juristerne i anklagemyndigheden, skal sagen berammes - det vil sige, at der skrives et anklageskrift og sættes dato på, hvornår sagen skal for retten.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen regner med, at der falder dom til foråret.


Mia-sagen

Mette Grith222

"En tand grovere": Drabsdømtes advokat sammenligner med 'ubådssagen'

play Uenigt nævningeting - her bliver dommen læst op

110222 Mia Skadhauge Stevn blomster Vesterbro split

Mias familie reagerer: - Ingen straf virker hård nok

Nu er dommen afsagt: Så lang tid skal Mias drabsmand i fængsel

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland