Nyt i Mia-sagen: Efterforskningen er næsten slut

Politiets efterforskning af drabet på Mia Skadhauge Stevn er ved at nå sin afslutning. Der forventes dom i sagen i foråret 2023.

- Efterforskningen er ved at være tilendebragt.

Sådan lyder det mandag fra Nordjyllands Politi svicepolitiinspektør, Frank Olsen, der siden februar har stået som efterforskningsleder af drabet på den 22-årige sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevn.

Hun forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade 6. februar. Fire dage senere blev hun fundet dræbt i Dronninglund Storskov.

- Vi forventer at overlevere sagen om senest to måneder, lyder det fra Frank Olsen, der ikke afslører yderligere detaljer om efterforskningen.

Det ved vi om sagen:

  • Mia Skadhauge Stevn skiltes fra vennerne omkring klokken 06.02 og forlod Jomfru Ane Gade langs Ved Stranden i vestlig retning, det vil sige mod Vesterbro.

  • Overvågningsvideo fra stedet viser, at hun steg ind i en mørk bil på Vesterbro ud for Netto. Blot syv minutter efter hun havde taget afsked med vennerne.

  • Nordjyllands Politi appellerede allerede dagen efter til alle om at kigge eventuelle billeder og videoer på telefonen fra i første omgang Jomfru Ane Gade og Vesterbro i Aalborg igennem - siden blev opfordringen bredt ud til alle i hele Nordjylland.

  • Præcis en uge senere kom den triste besked; Nordjyllands Politi kunne erklære hende død.

Der skulle retsmedicinske undersøgelser og DNA-spor til for endelig at kunne fastslå, at det var ligdele af den unge kvinde, som politiet to døgn tidligere havde fundet i Dronninglund Storskov.

36-årig sidder fængslet

To 36-årige mænd blev bare tre dage efter forbrydelsen sigtet for drab.

Siden er den ene blevet løsladt og renset for mistanke - og har således ikke noget med drabet på hende at gøre.

Den anden anholdte og sigtede er fortsat fængslet. I forbindelse med anholdelsen kom det frem, at han nægtede sig skyldig i sigtelsen.

Siden har der ikke været nyt om, hvordan den fængslede stiller sig til skyldsspørgsmålet. 

Når politiet har afleveret deres rapport til juristerne i anklagemyndigheden, skal sagen berammes - det vil sige, at der skrives et anklageskrift og sættes dato på, hvornår sagen skal for retten.

Vicepolitiinspektør Frank Olsen regner med, at der falder dom til foråret.


Seneste nyt

fra Nordjylland