Kaotisk husprojekt bliver til TV-program

Intet går som planlagt, når Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard renoverer hus i Skørping. Sidst på året kan man følge byggeprojektet i en serie på TV2 Nord.

Det var ikke nogen nem opgave, da 28-årige Emil Kondrup og 31-årige Lisa Marie Kongsgaard i 2021 besluttede sig for at købe hus i Skørping.

Som førstegangskøbere med et budget på to millioner kroner og et boligmarked, hvor husene nærmest ikke engang nåede at komme til salg, før de blev solgt, indså de hurtigt, at de måtte finde et kompromis.

Det kompromis blev et hus fra 1969 på i alt 126 kvadratmeter, som de besluttede sig for at renovere.

Valget falgt på Lisa Maries hjemby, Skørping. Hendes forældre bor tæt på huset.
Valget falgt på Lisa Maries hjemby, Skørping. Hendes forældre bor tæt på huset.
Foto: Emil Kondrup

- Da vi så huset første gang, tænkte jeg, at det aldrig ville komme til at ske. Det ville blive en alt for stor mundfuld, siger Emil Kondrup.

Lisa Marie Kongsgaard var mere positivt stemt efter første fremvisning.

- Jeg syntes også, at det var en mundfuld, men jeg kunne godt se potentialet. Det handlede om, at vi kom ned i en pris, hvor vi havde råd til at gøre noget ved det, siger hun.

EMIL OG LISA MARIE

  • Emil Kondrup, 28 år, journalist
  • Lisa Marie Kongsgaard, 31 år, journalist
  • Børn: Vilda på 5 år og Molly på 2 år
  • Parret venter endnu et barn til november
  • Emil og Lisa Marie mødte hinanden på studiet og har været sammen i snart otte år

Parret slog til og købte huset, der var til salg for 1,7 millioner kroner. Planen var, at de sammen med deres to børn, Vilda og Molly, efter nogle måneders renovering kunne flytte ind i sommeren 2022.

Spoiler: Sådan gik det langt fra.

- Det er rigtig uoverskueligt lige nu

Igen og igen går renoveringen ét skridt frem og to tilbage. For eksempel bruger Emil dagevis på at pille tapet ned, for så at konstatere, at den bagvedliggende puds er så ringe, at den også skal bankes ned. 

Arbejdet med tapetet har med andre ord været spild af tid.

- Det er det mest idiotiske tidspunkt at renovere på, for materialer er bare stinkende dyre, siger Emil Kondrup.
- Det er det mest idiotiske tidspunkt at renovere på, for materialer er bare stinkende dyre, siger Emil Kondrup.
Foto: Michael Guldbrandt Brønnum

Selvom tilstandsrapporten var lovende, gør parret hele tiden nye gruopvækkende fund. Muselort på loftet. Bier i væggene.

Og hvad gør man så, når man har ti tommelfingre og tror, at en boremaskine hedder en elektrisk skruetrækker? I en tid, hvor materialepriserne stiger, og håndværkerne er booket langt ud i fremtiden?

OM HUSET

  • Beliggende i Skørping
  • 4 værelser
  • Bygget i 1969
  • 106 kvadratmeter + 20 disponible kvadratmeter

Emil Kondrup og Lisa Marie Kongsgaard har ikke andet valg end selv at prøve at løse de nye udfordringer, der hele tiden dukker op. 

Emil er nemlig blevet afskediget fra sit journalistjob, og Lisa Marie, der også er journalist, hjemmepasser for tiden datteren Molly, så pengene er små, og parret må bo hos Lisa Maries forældre tæt på huset.

quote Da vi så huset første gang, tænkte jeg, at det aldrig ville komme til at ske

Emil Kondrup

- Det er rigtig uoverskueligt lige nu. Der er mange ting, der skal falde på plads, siger Emil Kondrup i juni, da TV2 Nord begynder at følge projektet.

Oveni det hele venter parret deres tredje barn. Lisa Marie er nemlig gravid og har termin til november.

Mange følger med

På Instagram deler Emil Kondrup ud af det til tider håbløse projekt med masser af humor og selvironi, og 31.000 personer følger med.

Her kan man blandt andet se, hvordan Emil indkalder kammeraterne til at grave roden til et træ op med håndkraft for at gøre plads til en nedgravet trampolin – for otte timer senere at måtte konstatere, at opgaven er umulig, og at døtrene Vilda og Molly i stedet må hoppe i et halvsløjt jordhul med en stub i midten.

Parret beslutter sig for at grave hul til en trampolin, så der også er noget sjovt for børnene at lave, mens forældrene ordner hus.
Parret beslutter sig for at grave hul til en trampolin, så der også er noget sjovt for børnene at lave, mens forældrene ordner hus.
Foto: Emil Kondrup

- Det kan godt være, at det hele er forfærdeligt, men så kan jeg dele ud af det. Instagram er et frirum for mig, og jeg har altid godt kunnet lide at underholde folk, siger Emil Kondrup.

quote Vi er rigtig, rigtig klar til, at det bliver færdigt

Lisa Marie Kongsgaard

Den dag trampolinprojektet gik i vasken, og det samtidig sejlede indenfor, havde han dog svært ved at finde de rette ord.

- Der så det hele så sort ud, at jeg næsten ikke engang kunne finde på noget sjovt at dele om det på Instagram, siger han.

Meget på spil

TV-serien ved navn ”Kondrup Ka’ Os [Kaos]” har premiere på TV2 Nord sidst på året.

- Emil og Lisa Marie er unge uden faste jobs og med tredje barn på vej. De står et sted i livet, hvor de skal skabe en base som forældre. Det er spændende at følge et projekt, hvor der er så meget på spil, siger Anne Christensen, der er redaktionschef på TV2 Nord.

Vilda på 5 år får lov til at låne TV2 Nords kamera.
Vilda på 5 år får lov til at låne TV2 Nords kamera.
Foto: Emil Kondrup

Hun glæder sig til at se, hvordan familien løser de mange udfordringer på et skrabet budget.

- Man hepper på familien i et projekt, der til tider kan virke kaotisk og håbløst. Deres humoristiske tilgang og lyst til at løse projektet gør, at man alligevel tror på, at det nok skal lykkes. De inspirerer til at være modige og til at turde kaste sig ud i nye udfordringer, siger redaktionschef Anne Christensen.

Selvom indflytningsdatoen konstant udskydes, håber parret på at være flyttet ind til november, hvor en lille ny melder sin ankomst.

- Vi er rigtig, rigtig klar til, at det bliver færdigt. Så snart bad og køkken er klar, tror jeg, vi rykker ind, siger Lisa Marie Kongsgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland