Nordjyske politikere efter FGU-kritik: - Politisk prioritering nødvendig
Marie Bjerre (V) mener, at FGU-skolerne skal prioriteres.
Tirsdag strejkede elever fra landets FGU-skoler for bedre vilkår. Det skal imødekommes, mener nordjyske politikere.
Bannere, taler og kamp-kage.
Det var, hvad eleverne på FGU-skolen i Aalborg havde væbnet sig med i anledning af deres kampdag, hvor de vil sætte fokus på deres vilkår.
For de er nemlig for ringe, mener de unge FGU-elever.
Uddannelsestilbuddet Forberedende Grunduddannelse kom til verden efter en reform i august 2019. Tilbuddet henvender sig til unge under 25 år, som ikke har gennemført - eller er i gang med - en ungdomsuddannelse.
Mangler penge
Medlem af Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg for Venstre Marie Bjerre understreger vigtigheden af, at FGU-skolerne har de rette ressourcer.
- Det er netop her, at de unge, der har det allersværest i vores samfund, samles op, forklarer hun og fortsætter:
- Nu viser det sig, at der mangler penge, og det er ikke noget nyt problem. Det var også et problem sidste år og sidste år igen – vi bliver nødt til at prioritere det.
I alt er der 27 FGU-instituitioner, som driver 85 skoler i hele landet med cirka 6.500 elever – i Aalborg går omkring 315 elever fordelt på to skoler.
TV2 Nord sendte live, da FGU-eleverne strejkede tidligere på dagen:
Minister indkalder til møde
Hos Socialdemokratiet kan medlem af Folketingets Børne – og Undervisningsudvalg Orla Hav også se problemet.
- Man har tilført 260 millioner kroner ekstra, så der har været en underfinansiering, som vi skal finde en løsning på, fortæller han.
I forbindelse med kampdagen mødes FGU-elevernes forening Modstrøm med Børne- og Undervisningsminister Pernille-Rosenkrantz Theil (S) for at drøfte vilkårene.
- Jeg ved, at ministeren har planlagt indkaldelse af forligskredsen for at se på, hvordan erfaringerne siden 2019 skal omsættes fremover, slutter Orla Hav (S).