Tiltale: Salgselev snød arbejdsgiver for over 400.000 kroner

Der er tale om bedrageri og avanceret svindel på højt plan, når en 26-årig mand fra Himmerland efter planen møder i retten i Aalborg tirsdag.

En 26-årig mand, der er tiltalt for bedrageri og svindel, var tilbage i 2018 ansat som salgselev hos en bilforhandler i Østhimmerland. 

Hvad arbejdsgiveren ikke vidste var, at eleven var mere end udlært i udspekuleret bedrageri – i hvert fald hvis politiets anklageskrift i sagen står til troende.

Den 26-årige er tiltalt for i næsten 25 forskellige tilfælde at have begået bedrageri, mandatsvig, underslæb og tyveri af særlig grov beskaffenhed over for sin arbejdsgiver.

Snyderiet løb op i over 400.000 kroner samlet set, som det ifølge anklageskriftet lykkedes manden at få ud af arbejdsgiveren på forskellige måder.

Stak penge fra bilsalg i lommen

Anklageskriftet omfatter blandt andet et tilfælde, hvor manden er tiltalt for at have solgt en Toyota for 18.000 kroner, men i stedet for at sikre, at penge gik i firmakassen, stak han dem i egen lomme.

En række af de forhold, som den 26-årige er tiltalt for, handler om, at han i forbindelse med bilhandler har udstedt falske kreditnotaer for at få det til at se ud som om, at der med køberen var indgået aftale om, at køberen skulle have penge tilbage. 

Kreditnotaerne blev indleveret til firmaets bogholderi, som udbetalte pengene – dog ikke til en kundes konto, men til salgselevens konto. 

I anklageskriftet er der også mindst et eksempel på, at manden er tiltalt for at have gjort noget tilsvarende, men hvor pengene er blevet udbetalt til en af mandens bekendte.

Narrede arbejdsgiver til at betale husleje

Et andet spektakulært forhold i anklageskriftet er, at manden i efteråret 2018 skal have fået arbejdsgiveren til at betale sin husleje. 

penge kontanter bank
Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Det foregik ifølge politiet på den måde, at manden overbeviste sit firma om, at der skulle betales 13.440 kroner til en konto til dækning for udgifter, som var relevante i forhold til en bilhandel. 

Det var de dog ifølge politiet ikke. Til gengæld gik beløbet direkte til den 26-åriges udlejer til dækning af hans husleje.

Anklage: Tog 30.000 kroner fra kassen

Endelig består anklageskriftet også af simpelt, men groft tyveri. Manden skal således over nogle dage i januar 2019 sammenlagt have taget i alt 30.000 kroner fra kassen.

Det fremgår ikke af anklageskriftet, hvad der førte til, at manden kom under mistanke for at have snydt og bedraget. 

Det fremgår heller ikke før sagens start, hvordan den 26-årige forholder sig den omfattende svindel for i alt mere end 400.000 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland