To mænd tiltalt for knivdrab på 27-årig

Når to mænd på 24 og 23 år tirsdag tager plads på anklagebænken i Retten i Aalborg, kommer tiltalen til at lyde på manddrab.

Et voldeligt opgør med kniv kostede natten til 12. november 2021 en 27-årig mand livet i Aalborg.

Det fremgår af anklageskriftet i sagen, at opgøret fandt sted ved 04.30-tiden om natten. Efter politiet opfattelse ventede de to nu drabstiltalte mænd på 24 og 23 år uden for Zwei Grosse Bierbar i gården ved Q-park tæt på Jomfru Ane Gade.

121121 knivstik baggård
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

De gik efter at dræbe, mener politiet

Det fremgår af anklagerne, at de to fulgte efter den 27-årige, da han kom ud. 

Politiet mener, at de væltede ham omkuld og sparkede ham, mens han lå ned, hvorefter de angreb med kniv og gav ham flere stik i brystet og i lænden, ligesom politiet mener, de gav ham flere spark i hovedet. Politiet mener, at de to mænd havde til hensigt at dræbe, da de gik til angreb.

Det fremgår af sagens oplysninger, at offeret fik hjertestop samt hjerneskade som følge af iltmangel til hjernen. Han døde nogle dage senere efter at have ligget på sygehuset i kritisk tilstand.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

Den tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til 17., 18. og 20. januar ved Retten i Aalborg.

Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

20-årig mand såret

De to drabstiltalte mænd er også tiltalt for at have stukket en 20-årig mand under opgøret. Han slap med en lang flænge i underbenet.

Det fremgår ikke før sagens start, hvad baggrunden for overfaldet og drabet var, men politiet fastslog i forbindelse med efterforskningen, at der ikke var tale om banderelateret opgør eller lignende. 

Politiet mener dog, at der forud for opgøret, der endte med dødelig udgang, foregik noget mellem parterne, som udløste det fatale sammenstød.

Det er uklart, hvordan de to mænd på 23 og 24 år forholder sig til drabs-tiltalen, men det ventes at komme frem som noget af det første, når sagen begynder i retten.


Seneste nyt

fra Nordjylland