Seneste nyt:

- Vi siger jo ikke, at det er hårdt, og det er træls!

1. og 2. klasse fra Vester Mariendal Skole i Aalborg skal cykle 15 kilometer på lejrskole

Motion er vigtigt for de nordjyske skoleelever. Det mener de også på Vester Mariendal Skole i Aalborg. 

Derfor har corona og en vandskadet idrætshal fået de små klasser til at hoppe på cyklen i stedet den normale idrætsundervisnnig.

- Vi har trænet hele efteråret, holdt vinterpause, og så har vi trænet igen her i foråret. I maj har vi haft haft cykling på skemaet hele måneden, fortæller klasselærer i 2. klasse Anne Stobbe.

Klar til afgang på Vester Mariendal Skole
Klar til afgang på Vester Mariendal Skole
Foto: Hans-Christian Lauritzen

I dag skulle 1. og 2. klasse cykle 15 kilometer på lejrskole. Der er 15 kilometer fra Vester Mariendal Skole til lejrskolen ved Vestbjerg. 47 elever er med, og de skal cykle hele vejen selv.

- Det siger vi, de kan, så det kan de. Vi har en gardering klar med en opsamlingsbil halvvejs, men det satser vi på de kan, forklarer Anne Stobbe til TV2 Nord, da vi møder hende i skolegården inden afgang.

Klasselærer Anne Stobbe har cykeltrænet med børnene siden efteråret.
Klasselærer Anne Stobbe har cykeltrænet med børnene siden efteråret.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

De to yngste årgange på Vester Mariendal Skole har øvet sig i at cykle siden sidste år. Først tvang corona dem uden for, og siden lukkede en vandskade skolens sportshal. Det træning giver nu pote, hvor alle skal cykle selv på lejrskole.

- De kan faktisk lige så godt lide at bevæge sig. Vi kan lide at bevæge os, og vi siger jo ikke at det er hårdt, og det er træls. Når vi er positive og siger, at det her det kan de godt, og har nogle forventninger om, at det kan de godt, så kan de også godt, påpeger lærer Anne Stobbe.

Halvvejs var der ispause på Nørre Uttrup Skole.
Halvvejs var der ispause på Nørre Uttrup Skole.
Foto: Hans-Christian Lauritzen

På to en halv time når alle børn frem til lejrskolen. Her skal de være i to dage, inden de cykler hjem igen.

- De har overskredet nogle grænser, de nærmest ikke troede var muligt. Det er en fed proces, at der er nogen, der kom i skole i første klasse, som ikke har kunne cykle, og nu ser vi dem her i anden klasse. De cykler, slutter Anne Stobbe.

Du kan se mere om cykelturen for de små klasser i videoen herunder:

15 kilometer med små børneben og på børnecykler er hvad de mindste elever på Vester Mariendal Skole skal ud på, inden de velfortjent kan holde lejrskole.