Samkørsel boomer blandt ansatte på virksomhed i Aabybro

Samkørsel er det nye i sort hos en virksomhed i Aabybro, og ifølge de ansatte er fordelene flere.

Alisa Bertelsens køretur til arbejde er blevet noget dyrere, end den plejer. Hun arbejder hos Eurofins i Aabybro og bor i Aalborg. Hun kører derfor dagligt turen på de godt og vel 20 kilometer til og fra arbejde.

I starten af 2020 kostede en liter benzin 10 kroner. I dag koster den 17, og det er en stigning, hun mærker. Endda så meget at hun helt undlader at kigge på, hvor mange liter benzin hun får tanket.

- Jeg er begyndt kun at tanke for 300 kroner. Jeg lukker lidt øjnene for, hvor mange liter jeg tanker, og så kigger jeg måske lidt mere på beløbet, siger Alisa Bertelsen.

App gør det nemmere

Alisa Bertelsen og kollegerne har fundet en løsning, der gør, at prisstigningen på benzin ikke er lige så hård for tegnebogen. I stedet for at køre hver for sig, kører de sammen. Til at lave og holde styr på kørselsaftalerne bruger de en ny samkørselsapp ved navn Nabogo.

Appen blev brugt for første gang i 2018, og Nordjylland er den region, hvor Nabogo er blevet brugt mest. Hele 52 procent af turene er kørt af nordjyder. 

To fluer med et smæk

Hos Eurofins har medarbejderne dog kun brugt appen i to måneder. På den korte tid har de dog allerede haft 900 samkørsler.

- Vi har et ønske om at være CO2-neutrale inden 2025, og dét at vores medarbejdere kører sammen bidrager selvfølgelig også til, at vi sænker vores CO2-aftryk, siger director for Eurofins VBM i Aabybro, Thea Fynbo, inden hun gør det klart, at det også giver et bedre socialt sammenhold.

Den betragtning er Alisa Bertelsen enig i.

- Man lærer folk rigtig godt at kende, og man begynder at kunne ping-ponge med folk, siger hun.


Seneste nyt

fra Nordjylland