LIGE NU:

Beredskab har lang vej endnu: Fortsætter hele aftenen

Selvom branden er under kontrol, kan brandmændene se frem til mange timers arbejde endnu. Nu venter der dem en aften med at estimere skaderne og redde det, der ikke er blevet totalt ødelagt af branden.

Flere slamslugere er onsdag eftermiddag i gang med at suge vand ud fra blandt andet sportsgulvet i Gigantium. Det er nemlig håndboldhallen, der er særligt hårdt ramt af og i et forsøg på at redde den forud for de vigtige kampe, der skal spilles i august, har beredskabet altså allieret sig med slamslugere.

Flammerne har beredskabet fået under kontrol. Nu venter der dem mange lange timer med et større efterslukningsarbejde og forsøg på at redde det, der reddes kan.

Beredskabet har en meget lang aften forude, fortæller indsatsleder Anders Brosbøl til TV2 Nord osndag eftermiddag.

 

- Vi er i gang med skadesbekæmpelse nu. Både af brandskader, men vi forsøger også at mindske røg- og vandskader. Der er flere etager med kontorforhold. Vi forsøger at tømme dem og sørge for, der sker så lidt som muligt med edb-udstyret, lyder det fra indsatsleder Anders Brosbøl og fortsætter: 

Vi har ikke det fulde overblik endnu. Vi har sat folk ind alle de steder, vi kan komme til. 

Hele gavlen af bygningen er brændt. 

- Det er en rimelig alvorlig og omfangsrig brand. Der er store røg og vandskader. Også de dele af bygningen, hvor der ikke var flammer, er der røgskader, fortæller Anders Brosbøl, indsatsleder på stedet. 

Meldingen om brand indløb klokken 11.25 onsdag formiddag, og branden udviklede sig hurtigt til store flammer. Nordjyllands Politi har oplyst, at branden startede på ydersiden af bygningen, men hvordan den startede, ligger endnu hen i det uvisse.

Beredskabet har været talstærkt til stede med 11 slukningskøretøjer og 40 brandmænd.

- Vi har et løbende skiftehold. Vi er et massivt beredskab med 36 stationer, så vi har masser af udstyr at gøre godt med, forklarer Anders Brosbøl, indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab og fortsætter: 

- Det fortsætter hele aftenen og måske natten med. 

Beredskabet har også fået assistance fra sydjylland både i form af mandskab men også i form af en ekstra kran, der kan hjælpe med at slukke branden fra højden.

Ingen er kommet alvorligt til skade i branden, men en brandmand er indlagt til observation for røgforgiftning.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

def_thumb,50_percent

play Regnbyger over Nordjylland: Torsdag kan byde på torden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

Til forsiden

Til forsiden