Danske Beredskaber retter skarp kritik mod sikkerheden på Svinkløv Badehotel
Foto: Jan Pedersen
Gæsterne skulle selv tilkalde brandvæsenet, da brandalarmen ringede på Svinkløv Badehotel.
Flere gæster har over de seneste dage udtrykt stor kritik af sikkerhedsforholdene på det nu nedbrændte Svinkløv Badehotel.
Gæsterne skulle nemlig selv tilkalde brandvæsenet, da branden brød ud. Dette skyldtes, at Svinkløv Badehotel ikke havde et brandalarmsystem, der automatisk tilkaldte hjælp.
Nu melder Danske Beredskaber sig også ind i debatten med en stor kritik af, at ældre hoteller ikke er lovmæssigt tvunget til at have andet end en normal brandalarm, der ikke tilkalder brandvæsenet automatisk.
- Nu er vi ikke lovgivere, og vurderingen ligger ikke hos os, men hos politikerne. At man tager hensyn til vækst og økonomi kontra sikkerhed, er ikke vores beslutning. siger Bjarne Nigaard, der er sekratariatschef i Danske Beredskaber, til tv2nord.dk.
- Hvis jeg skal bruge et billede, svarer det til, at vi alle kører Opel Corsa fra 1987 og fræser 130 kilometer i timen ned ad motorvejen - som om intet var hændt med air bags eller andet sikkerhedsudstyr. Det ved jeg ikke, om man kan forestille sig, siger Bjarne Nigaard.
- Det er et spørgsmål, om man vil prioritere vækst eller sikkerhed, fortsætter han.
Det er et spørgsmål, om man vil prioritere vækst eller sikkerhed
Bjarne Nigaard, sekratariatschef i Danske Beredskaber
Også Danske Beredskabers formand, Jarl Vagn Hansen, udtrykker kritik i den pressemeddelelse, som foreningen tirsdag formiddag har sendt ud.
- Selv om samtlige gældende love har været overholdt både på Svinkløv Badehotel og er det tilsvarende på andre ældre hoteller, så betyder det desværre ikke, at sikkerheden er på det forventelige niveau for 2016, siger Jarl Vagn Hansen.
Hermed hentyder han til, at regler om automatisk brandalarmeringsanlæg ikke gælder for ældre hoteller, ligesom der heller ikke kan stilles lovkrav om sprinkleranlæg og røgalarmer.
- Jeg synes det handler om, at vi skal spørge os selv om vi i Danmark vil indkvartere gæster på hoteller, der ikke har en opdateret sikkerhed.
- Selv om det vil være en ekstra udgift for hotelejeren, så bør sikkerheden vel ikke befinde sig i en tidslomme, hvor man træder sikkerhedsmæssigt tilbage i fortiden, hvis man indkvarterer sig, slutter Jarl Vagn Hansen.