Nordjyder begræder brand på historisk badehotel

Både borgmesteren i Jammerbugt Kommune og borgerne sørger over tabet af Svinkløv Badehotel efter nedbrænding, og sender ejerne varme tanker på Facebook.

- Jammerbugt Kommune har mistet et fyrtårn og en del af vores rødder. 

Sådan lyder det på borgmesteren, Mogens Gade, Facebook profil, og han håber, at der er mulighed for at genopbygge Svinkløv Badehotel, som nu er brændt ned til grunden. 

Borgmesteren fik den sørgelige nyhed, da han natten til mandag blev ringet op af Nordjyllands Beredskab.

Læs også Svinkløv Badehotel brændt ned til grunden i nat

Jammerbugt Kommunes borgmester er ikke den eneste, der sørger over det nedbrændte badehotel på Facebook. I skrivende stund har 373 borgere ydret deres sorg over, at det historiske badehotel nu er blevet til aske, på Tv2 Nords Facebook side.

- Nej nej nej... Hvor er det trist. Stakkels ejere og kunder, for det var et fantastisk sted at komme. Jeg håber de beslutter at genopbygge hotellet og ikke mindst restauranten, skriver Mona Eksteen Nørgaard på Tv2 Nords Facebook side.

Også på Svinkløv Badehotels Facebook side reagerer befolkningen - både tidligere besøgende fra hele verden og folk som aldrig har besøgt badehotelet. Nogle opfordrer til at stå sammen og hjælpe med at genopfører området, imens andre sender varme tanker til ejerne. 

Den danske operasanger og radio-vært Jens-Christian Wandt har også oprettet en Facebook-side, hvor folk kan dele de minder, de har fra Svinkløv Badehotel, og samtidig sende varme tanker til ejerne.