LIGE NU:

15 smittet med covid-19 på plejecenter i Brønderslev

Beboere er blevet isoleret og personale er sendt hjem efter et udbrud af coronavirus på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev.

Samtlige beboere og ansatte på Plejecenter Valdemarsgade i Brønderslev blev tidligere på ugen testet for covid-19. Det skete efter en beboer i weekenden blev testet positiv for sygdommen.

Nu er alle svarene på alle beboernes prøver og størstedelen af de ansattes prøver så kommet og de viser, at der samlet er 15 smittede personer på Plejecenter Valdemarsgade. Der er tale om ni ansatte og seks beboere. Det skriver Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

En af de seks beboere var en terminal patient, der blev testet positiv kort før sin død på plejecenteret.

Isolerer beboere

De beboere, der er testet positive, er nu isoleret på deres stuer og det smittede personale er sendt hjem.

Plejecenteret er indelt i grupper og smitten blandt både personale og beboere har fundet sted i gruppe 3 og 4. Derfor vil al kontakt mellem grupperne nu ophøre og udlån af medarbejdere mellem grupperne er ligeledes slut.

Svært at isolere demente beboere

Plejecentret Valdemarsgade er et demensplejehjem og det give store udfordringer, når opgaven i den næste tid lyder, at isolere de seks beboere, der er smittet med covid-19 samtidig med, at de skal have den pleje, de har behov for. Det forklarer Henrik Aarup-Kristensen, der er direktør for Sundhed og Velfærd i Brønderslev Kommune.

- Vores personale skal have værnemidler på, når de går ind til de smittede borgere og de kan ikke blive derinde for længe, fortæller han.

- Samtidig bliver det en stor pædagogisk indsats at holde de her beboere isolerede fordi de jo er demensramte og måske ikke selv helt ved, hvorfor de skal være på deres stuer hele tiden, forklarer direktøren videre og siger, at beboerne skal være isoleret, til de har været helt symptomfri i 48 timer.

Skal have indhold i hverdagen

- Vi skal også sørge for, at give beboerne indhold i hverdagen i det omfang, det kan lade sig gøre, når man er isoleret fra resten af plejecentret, siger Henrik Aarup.

- Normalt har vi jo fællesaktiviteter for større grupper og det kan vi jo ikke have nu. Men beboerne har jo stadig et behov for at blive aktiveret, forklarer han videre og siger at man blandt andet har hentet de aktivitetsmedarbejdere, der normalt er på kommunens dagtilbud, ind på plejecentrene, så de kan gøre gavn der.

Interview med Henrik Aarup-Kristensen, direktør for Sundhed og Velfærd i Brønderslev Kommune.