LIGE NU:

25-årig sigtet: Truede med at skyde knæskallerne af ekskærestens nye fyr

Manden er varetægtsfængslet i fire uger, efter retten fandt det sandsynligt, at han ville gøre alvor af sine trusler om at skade sin ekskæreste og hendes mor. Manden husker ikke selv at have fremsat de voldsomme trusler.

Trusler på livet har indtil videre kostet en 25-årig mand fra Brønderslev fire uger bag tremmer.

Torsdag formiddag blev han varetægtsfængslet ved retten i Hjørring, da man her frygtede for, at manden ville gøre alvor af de alvorlige trusler, han er kommet med mod sin ekskæreste.

Ifølge den jævnaldrende ekskæreste - også fra Brønderslev - har manden både ringet og skrevet sms’er med trusler på livet, mens han var stærkt påvirket af piller.

- Truslerne gik på, at hvis hun fik sig en ny kæreste, ville han skyde knæskallerne af ham. Han truede også med, at han har et våben, som han vil skyde ekskærestens mor med, fortæller senioranklager ved Nordjyllands Politi Torben Kaufmann Sørensen.

Mandens jævnaldrende ekskæreste er i sagens natur skræmt over de alvorlige trusler.

- Hun har jo været så bange, at hun er gået til politiet, og de har grebet lynhurtigt ind. Vi har jo været bange for, at han kunne gøre alvor af sine trusler, og det var retten heldigvis enig i, siger Torben Kaufmann Sørensen.

quote Truslerne gik på, at hvis hun fik sig en ny kæreste, ville han skyde knæskallerne af ham.

Torben Kaufmann Sørensen, senioranklager, Nordjyllands Politi

Husker dårligt

Den 25-årige mand erkendte under grundlovsforhøret, at han var påvirket, når han ringede og skrev til ekskæresten. Men han kunne ikke huske, at han havde fremsagt de trusler, som han nu er sigtet for.

- Han erkender, at han muligvis kan have sagt nogle ting, men mener ikke han kan have truet sådan, som han nu er sigtet for, siger senioranklageren.

Den 25-årige er sigtet for at fremsætte trusler mod ekskæresten – og for overtrædelse af den skærpede våbenlov, fordi han tidligere har haft en jagtriffel uden tilladelse og også nu truer med at gøre skade med et våben.

- Han erkendte at have haft en jagtriffel for flere år siden, men sagde, at det har han afhændet nu. Det er naturligvis noget, vi skal kigge nærmere ind i, siger senioranklageren.

Bliver manden fra Brønderslev dømt, kan han formentlig se frem til mellem 7-8 måneder og to års fængsel samlet set for de to forseelser. Det vurderer senioranklager Torben Kaufmann Sørensen.