SENESTE NYT:

Brønderslev får første certificerede senioridrætscenter

Aktivitetscentret Rosendalcentret bliver som det første i Brønderslev Kommune idrætscertificeret.

Der er lagt op til en idrætsfest fredag den 13. februar, når Brønderslevs borgmester Mikael Klitgaard (Venstre) åbner dagen, når Rosendalscentret bliver certificeret som senioridrætscenter. Det er første gang et aktivitetscenter eller plejecenter i Brønderslev Kommune får det stempel.

- Det er vi lidt stolte af, at vi her ude i Agersted kan blive de første. Når man tænker på hvor lille vores by er, og at vi har så mange aktiviteter, siger Inge Sørensen på 70 år, der er formand for brugerrådet på Rosendalscenteret. Hun dyrker selv gymnastik, cykling, gåture, kurling og bowling.

- Jeg er med i det meste. Så holder man sig i gang, i stedet for at man sidder derhjemme og kukkelurer. Så kommer man ud og snakker med folk, og det er jo næsten det vigtigste, siger Inge Sørensen.

På dagen kan man prøve centrets mange idrætsmuligheder som  krolf, petanque, cykling, gåture, seniordans, motion og bevægelse og kurling.

Der er allerede 88 medlemmer af centret, der dyrker idræt, og nu laves der også en idrætsforening, så det blandt andet bliver muligt at søge midler til nye aktiviteter og de eksisterende tilbud.

Vil have flere i gang

Håbet er, at endnu flere i fremtiden finder vej til centret.

- Der er altid plads til flere. Vi håber, at det her kan skabe noget opmærksomhed om vores mange gode tilbud, siger aktivitetsmedarbejder i Brønderslev Kommune, Charlotte Mikkelsen.

Det er Dansk Arbejder Idrætsforbund og Bevæg dig for livet - Senior, der idrætscertificerer Rosendalscenteret.

Centret var allerede så godt i gang med aktiviteter, at der ikke skulle meget til for at få det fine stempel – et stempel som bl.a. kræver tre ugentlige idrætsaktiviteter og kvalificerede instruktører. Der findes i dag over 30 senioridrætscentre i hele Danmark.

- Det er et vigtigt signal at sende, at idræt er for alle aldre, og vi håber at andre steder i kommunen vil lade sig inspirere af Rosendalscentret, siger lokal projektleder i Bevæg dig for livet - Senior, Morten Borregaard Poulsen.

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Natur app i Aalborg

play Ny app skal lokke børn og voksne ud i naturen

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Til forsiden

Til forsiden