SENESTE NYT:

Byrådsmedlem bliver løsgænger: Skuffet "Line landmand" forlader sit parti

Et af de to konservative byrådsmedlemmer i Brønderslev Kommune har meldt sig ud af partiet og fortsætter som løsgænger.

En farverig nordjysk konservativ politiker forlader partiet. Det er den 32-årige landmand Line Vanggaard Pedersen fra Jerslev, der fredag meddelte den konservative vælgerforening i Brønderslev Kommune, at hun melder sig ud.

I byrådet i Brønderslev, hvor hun i dag er ét af de to medlemmer, fortsætter hun valgperioden ud som løsgænger.

Line Vanggaard Pedersen har siden 2013 repræsenteret Det Konservative Folkeparti i byrådet. Derudover har hun tidligere været sit partis folketingskandidat. Line Vanggaard Pedersen er uddannet på Nordjyllands Landbrugsskole og har siden ledet flere landbrugsejendomme i sin fødeby.

Hun har tidligere medvirket i DR-programmet "De unge landmænd" og har i flere valgkampe lanceret sig selv som "Line landmand".

Line landmand

Blev ikke spidskandidat

Hendes farvel til partiet skyldes valget af ny spidskandidat i december. De konservatives mangeårige frontfigur, Karsten Frederiksen, har meddelt, at han stopper i politik efter valget i november. To lagde billet ind på at blive ny spidskandidat: Peter Stecher, der ved valget i 2017 fik 170 personlige stemmer og blev partiets førstesuppleant, og Line Vanggaard Pedersen, som 473 vælgere i 2017 stemte personligt på.

På opstillingsmødet pegede flertallet af partimedlemmerne på Peter Stecher. Når Line Vanggaard Pedersen nu drager den dramatiske konsekvens af opstillingen, skyldes det ikke alene, at hun synes, hun kasseres, selv om hun har passet sit politiske arbejde og opnået gode resultater. Hun skriver på Facebook, at det var "meget skuffende" at høre dele af partiet give udtryk for, at "det var upassende, at en enlig mor skulle være spidskandidat". 

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Søndagsvejr

Smuk og solrig lørdag venter

Til forsiden

Til forsiden