LIGE NU:

DM i golf: Nordjyde tog førstepladsen på hjemmebane

Frederik Kjettrup fra Brønderslev har søndag sikret sig titlen som danmarksmester i slagspil. Titlen er vundet på hjemmebanen i Brønderslev Golfklub.

Det var en blæsende dag, der søndag dannede ramme om DM-finalen i golf. Efter de indledende runder fredag og lørdag var antallet af spillere skåret ned til 39, der skulle konkurrere om mesterskabet.

I turneringen for herrer blev det hjemmebanefavoritten Frederik Kjettrup, der tog sejren. Han spiller til daglig i Brønderslev Golfklub, hvor DM i slagspil er blevet afholdt. Og måske var søndagens blæst en fordel for det nordjyske golftalent.

- Det er klart, at dem, der ikke er vant til den nordjyske blæst, de har nok synes, at det har været en ulempe. Omvendt har det været godt for dem, der er vant til at spille heroppe, siger Flemming Sørensen, der er presseansvarlig for turneringen.

Gik runden på 70 slag

Frederik Kjettrup har været i front fra dag et, hvor han slog banerekord, da han gik banen otte slag under par. Det er tre slag færre end den tidligere rekord, som var sat af den nordjyske golfstjerne Søren Kjeldsen. Søndag formåede han at holde føringen, og nu kan han kalde sig danmarksmester i golf.

De første ni huller i dagens runde gik Frederik Kjettrup et slag under par. De næste ni huller gik han et slag over par. Alle 18 huller blev klaret på 70 slag, hvilket er under fredagens og lørdagens resultater, der var henholdsvis 62 og 68 slag.

21-årige Frederik Kjettrup bor til dagligt i Florida, hvor han går på college, men han repræsenterer stadig Brønderslev, når han er i Europa for at spille turneringer. Det gjorde sig også gældende, da han tidligere i juli vandt EM i hold-golf med det danske herrelandshold.

Frederik Kjettrups samlede score efter tre runder var 207 slag.
Frederik Kjettrups samlede score efter tre runder var 207 slag.
Foto: Flemming Sørensen

Ifølge Flemming Sørensen kan man forvente meget af det nordjyske golftalent i fremtiden:

- Der er ingen tvivl om, at han kommer til at gå andre græsgange end vores fremover. Han bliver professionel, og vi kommer til at se ham på de store scener, det er der ingen tvivl om. Vi kan se, at han stikker fuldstændig af i forhold til amatør-eliten, det har han gjort både til europamesterskabet og nu blandt de danske mestre, siger han.

Andenpladsen gik til Gustav Frimodt fra Great Northern i Kerteminde, mens tredjepladsen gik til Marcus Garfield Hansen fra Fredensborg Golf Club.

I damernes finale blev Nicole Bonde Lørup fra Smørum Golfklub danmarksmester. Smilla Tarning Sønderby fra Kolding Golf Club blev nummer to, og Alberte Hallberg Thuesen fra Mølleåens Golf Klub blev nummer tre.

Se indslag fra fredag, hvor TV2 Nord var forbi til mesterskabets første dag:

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

Shipping

Rod med containerskibene giver dyrere priser på iPhones, køleskabe og cykler

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

Til forsiden

Til forsiden