Seneste nyt:

Elever bagte kager for at hjælpe børn i sorg

Sjette klasse på Søndergades Skole i Brønderslev havde travlt med at bage flotte kager, som senere skulle sælges. Overskuddet skal bruges til at hjælpe børn, der har mistet.

Der var gang i adskillige kageopskrifter og røremaskiner, og der blev slået æg ud og æltet dej til den store guldmedaljon, da 6.B på Søndergades Skole i Brønderslev torsdag formiddag deltog i Bag for en Sag.

Ikke færre end fem forskellige slags kager skulle i ovnen, og lækkerierne var ikke udelukkende beregnet til at mætte eleverne selv men blev bagt i en god sags tjeneste.

- Senere i dag skal vi ned og sælge kager i en bod, hvor folk kan komme og købe dem, forklarer en af de travle bagere Julius Kjær Mogensen fra 6.B.

6.B var blandt andet i gang med at bage citronkage.
6.B var blandt andet i gang med at bage citronkage.

Kagerne skal torsdag spises af blandt andre forældre, og pengene går til organisationen Børn, Unge & Sorg, som hjælper børn, der har mistet.

- Det betyder meget, og det er rart at kunne hjælpe andre, så det ikke kun er os selv, der bliver glade for det, siger Vanessa Lange fra 6.B.

Bag for en Sag er blevet afholdt siden 2005.
Bag for en Sag er blevet afholdt siden 2005.

Bag for en Sag er en årligt tilbagevendende begivenhed, som flere end 600 skoler og institutioner landet over er med.

- Sjette klasse er helt vildt stolte over, at de får lov til at bage nogle flotte kager, og det er også bare rigtig godt for sammenholdet på skolen, siger lærer på Søndergades Skole i Brønderslev Louise Skov-Nielsen, der ligesom børnene var trukket i bageforklædet i dag.

Børn, Unge & Sorg, som er en del af Det Nationale Sorgcenter, hjælper hvert år 2000 børn og unge under 28 år, der oplever sygdom og død hos deres forældre eller søskende.