SENESTE NYT:

Entreprenør om sygehusgrund: Det er en storm i et glas vand

Regionsrådspolitiker beskylder entreprenør for at have bygget otte meter inde på regionens grund. Ifølge entreprenøren er der ”kun” tale om en lille mur, der skal afgrænse en vej.

Entreprenørfirmaet ByBo Nord Aps beskyldes af regionsrådspolitiker Martin Bech (V) for at have bygget otte meter inde på Region Nordjyllands grund ved Tolstrupvej i Brønderslev.

Der er tale om et byggeri på en grund, som regionen har modtaget stor kritik for at have solgt for billigt til en privat entreprenør. Også Ankestyrelsen har kritiseret Region Nordjylland for ikke at have fulgt reglerne om udbud, da man solgte grunden tilbage i 2017.

Og nu beskyldes entreprenøren ByBo Nord, som købte grunden i sin tid, så for at have bygget otte meter inde på regionens grund, som støder op til det meget omdiskuterede areal.

Men ifølge entreprenør Flemming Jensen, der ejer halvdelen af Bybo Nord, er der tale om ”en storm i et glas vand”. En otte meter bred vej er nemlig tinglyst i forlængelse af skellet på den omdiskuterede tidligere sygehusgrund – og i siden af den tinglyste vej har entreprenøren valgt at placere en 80 centimeter høj mur.

- Da grunden, vi købte, var meget skæv, var vi nødt til at bygge den her lille mur for at holde den niveauforskel, der mellem vores grund og den vej, der ligger i forlængelse. Hvis ikke vi lavede den mur, ville jord fra det højereliggende areal flyde ud på vejen. Der er tale om en lille mur, der hjælper med at støtte vejen. Så jeg forstår ikke problemet, siger Flemming Pedersen fra ByBo Nord Aps.

Årvågen borger

Det var en årvågen borger, der kontaktede regionsrådspolitiker Martin Bech, da borgeren blev opmærksom på, at noget måske ikke var efter bogen.

Både Martin Bech og borgeren rettede henvendelse til Region Nordjylland for at få sagen belyst, og i et svar til borgeren fra Regionsrådsformand Ulla Astman (S) lyder det:

- Støttemuren er opført uden regionens accept. Det er naturligvis ikke i orden, og vi tager derfor kontakt til ejeren af naboarealet (entreprenøren, red.) med henblik på at drøfte mulige løsninger på dette forhold.

Flemming Jensen fra ByBo Nord fortæller til TV2 Nord, at man siden har haft to møder med regionen, og man arbejder på en løsning på problemet.

- Vi har aldrig spekuleret på, at det kunne give problemer, at vi byggede den mur. Det har aldrig været i vores tanker. Men reelt set står muren jo på regionens grund, og vi kan da godt se nu, at vi burde havde spurgt, om vi måtte sætte den, men det virkede så naturligt for os at lave den, at det spekulerede vi aldrig på, siger Flemming Jensen.