Evakuerer 10 naboer fra voldsom brand: - Regner med gløder

Røgdykkere måtte træde til for at redde naboerne til den brændende villa, mens dens ejer blev hastet til sygehuset.

Tirsdag aften brød en ildebrand så voldsomt ud, at hele 10 personer i nabolaget, måtte evakueres. Det oplyser Nordjyllands Politi.

Klokken 21:48 tirsdag aften modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en voldsom brand var brudt ud i en villa på Storskovvej i den nordjyske landsby Dorf i Brønderslev Kommune. 

- Her var røgudviklingen så massiv, at indsatslederen vurderede, at de syv nærliggende huse måtte evakueres for at undgå røgforgiftning, siger vagtchef, Jesper Sørensen, ved Nordjyllands Politi.

Beslutningen blev truffet, da røgen lå lavt i området og dermed var til fare for nabolaget. Iført masker var røgdykkere inde i syv huse og redde beboerne ud af deres respektive boliger.

Regner med gløder

Mens beredskabet foretog det store brandslukningsarbejde, opholdte beboerne sig i politiets gruppevogne, før det igen var sikkert for dem at vende tilbage til deres boliger cirka en time senere.

I løbet af natten blev villaens ejer hastet til Hjørring Sygehus for at blive tjekket for røgforgiftning, men er ligesom sine naboer kommet helskindet derfra. Det oplyser lægepersonalet til Nordjyllands Politi.

- Der regner gløder fra stedet, hold venligst afstand og følg anvisningerne fra brandfolkene på stedet, lød opfordringen fra Nordjyllands Beredskab på Twitter.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Brandslukningsarbejder fortsætter

Onsdag morgen klokken 06:30, altså knap ni timer efter anmeldelsen kom, kan vagtchef ved Nordjyllands Politi, Jesper Sørensen, oplyse, at branden endnu ikke er slukket, men at man stadig er i gang med efterslukningsarbejdet. 

- Det kommer til at fortsætte det meste af onsdag formiddag, lyder det fra vagtchefen. 

På trods af den store indsats, er det dog ikke lykkedes beredskabet at redde villaen, hvor branden brød ud. Nu er kun resterne og minderne tilbage. 

- Villaen er totalt nedbrændt, er indsatslederens vurdering, lyder det fra vagtchefen. 

Nordjyllands Politi ved endnu ikke, hvordan branden er opstået, fortæller vagtchefen. 

Dermed vil efterforskningen fortsætte onsdag for at undersøge og forhåbentlig fastslå en brandårsag. 


Seneste nyt

fra Nordjylland