Få overblikket her: Sådan parkerer du til Royal Run

Brønderslev by har i underkanten af 13.000 indbyggere normalt. Så når Royal Run mandag løber af stablen, bliver antallet af folk i byen meget større.

Mandag bliver Royal Run det store samtaleemne i flere af landets byer, og i det nordjyske er Brønderslev omdrejningspunktet.

Hele 9000 personer skal løbe One Mile, fem eller ti kilometer, og når så mange personer kommer til byen, så vil det give udfordringer for trafikken i byen. 

Flere områder kommer til at blive spærret mandag i midtbyen. Dele af den vil være det fra klokken 4-21 og anden del fra 14.30-17.

Billedet her viser, hvor og hvornår der vil være spærret i Brønderslev.
Billedet her viser, hvor og hvornår der vil være spærret i Brønderslev.
Foto: Royal Run

Se faktaboks med info om parkering nederst i artiklen

Brønderslev Kommune har derfor taget flere midler i brug for, at byen er til at færdes i. Det oplyser kommunen til TV2 Nord, som forsøger at give dig overblikket over, hvordan det bliver lettest at færdes i byen. 

I første omgang opfordrer kommunen så mange som muligt til at tage offentlig transport til og i Brønderslev. 

- Cirka en tredjedel af de løbende kommer fra Brønderslev by, og dem opfordrer vi til at tage offentlig transport eller går til start- og målområdet, siger Mette Krogh, kommunikationsansvarlig i Brønderslev Kommune. 

Royal run 2
Foto: Royal Run

Alle ruter til Royal Run vil begynde på Parkvej og slutte på Nørregade. De kommer dog forskellige steder hen, når jo længere ruten er. 

Desuden opfordrer den kommunikationsansvarlige til, at man kører i god tid, hvis man kommer i bil. Allerede nu er der sat skilte op, som viser, hvor der er spærret, mens der også bil være trafikvagter, som hjælper med at vise, hvor man skal kører hen. 

- Og så har vi lavet 4000 tusind ekstra og gratis parkeringspladser, som man kan benytte. De er i nærheden af Nordjyllands Idrætshøjskole, ved markedspladsen, og de er derfor tæt på både start og mål. Der kommer jo også ældre mennesker og folk med børn, som helst ikke skal gå så langt, siger Mette Krogh. 

Kommunen forventer, at hver af de 9000 deltagere i gennemsnit har mellem 2-2,5 pårørende med som tilskuere. 

- Så der kommer rigtig mange mennesker til byen, udover borgerne som allerede er her. Men vi forventer selvfølgelig mest pres omtrent klokken 11-12, hvor kronprinsen er her, siger hun. 

Parkering til Royal Run

Der er oprettet fire parkeringspladser, som er forholdsvis tæt på start- og målområdet. Ved alle indfaldsveje er der skiltet, hvordan man finder fem til de enkelte parkeringspladsen.

  • P1 – Markedspladsen, Frederiksgade 40: Ankomst til parkeringsområdet sker via Markedsvej > Frederiksgade. Følg skiltene.

  • P2 – Det gamle stadion, Knudsgade 9: Ankomst til parkeringsområdet sker via Markedsvej > Frederiksgade > Stenberggade. Følg skiltene.

  • P3 – BI Centret, Gl Agdrupvej 17: Ankomst til parkeringsområdet sker via Agdrupvej > Idrætsvej > Gl Agdrupvej. Følg skiltene.

  • P4 – Gravensgade 103: Ankomst til parkeringsområdet sker via Bredgade > Frilandsvej > Knudsgade > Gravensgade. Følg skiltene.

Desuden kan man parkere sin cykel flere steder, som er Brønderslev station, Banegårdspladsen 10-12, Brønderslev gymnasium, Islands Allé 20 og Hedegårdsskolen, Nordens Allé 56.

Det opfordres dog til at tage toget, hvis man har mulighed for det.

Kilde: Royalrun.dkSeneste nyt

fra Nordjylland