SENESTE NYT:

Hjallerup får en ny børnehave lige ved siden af hallen

Der er efterhånden ved at være mange børn og børnefamilier i Hjallerup, og for at kunne følge med udviklingen skal der åbnes en ny børnehave.

Med budgettet for 2020 blev besluttede Brønderslev Kommune, at der skulle skabes en ny børnehave i Hjallerup. Og den nye børnehave kommer til at ligge lige ved siden af hallen og i nærheden af skolen. Det har Børne- og Skoleudvalget besluttet.

- Der har været flere mulige placeringer af børnehaven, men vi har snakket med interessanterne i området. Folk synes, at det gav mest mening at placere børnehaven forenden af Rosenlunden, fortæller formand for Børne- og Skoleudvalget, Lone Lex (V). 

I området, der også kaldes "pukkelpisten", er der i forvejen meget trafik. Derfor har udvalget besluttet, at vejen omkring den nye børnehave skal forlænges, for på den måde at undgå for meget trafik. Det er der afsat 1,3 millioner kroner til.  

I den nye børnehave skal der være plads til 75 børn og personale. Og der er brug for det, for børnetallet stiger i Hjallerup og omegn. 

- Børnetallet stiger i området, og selvom det ikke er et problem i dag, kommer det senere. Så vi sørger for at komme i gang med en ny børnehave i god tid, siger hun og tilføjer:

- Det er altid dejligt, når der er en god udvikling og tilflytning til byen. Tidligere har vi skullet lukke børnehaver, så det er dejligt, når det går den anden vej, siger Lone Lex. 

Det forventes, at børnehaven står klar om halvandet til to år.