Lokale greb ind, da flammerne stod gennem taget: - Det gjorde hele forskellen

Derudover var der samtidig en brand i Nykøbing Mors.

En dame fik sig noget af et chok tirsdag morgen omkring klokken 06.42, da nogle forbipasserende informerede hende om, at der stod flammer gennem taget på hendes garage i Vrå. 

  - Branden startede i garagen, som er tætbygget med boligen. Derfor havde branden også bredt sig til en lille del af tagkonstruktionen på boligen, fortæller indsatsleder på stedet Jørgen Pedersen. 

Slamsuger reddet dagen

Det var nogle forbipasserende, der opdagede branden. Samtidig blev en slamsuger i nærheden dagens helt. 

- Der var en slamsuger ved boligen, som havde vand i tanken. De fik hurtigt bekæmpet branden, og det gjorde hele forskellen i forhold til, at det ikke fik bredt sig, konstaterer indsatslederen rosende. 

Ejeren af boligen kom sikkert ud, men alligevel er hun påvirket af situationen. 

- Det er klart, at hun var meget chokeret over episoden, men der er allerede kommet noget familie, som tager sig af hende, forklarer Jørgen Pedersen. 

Beredskabet er i gang med efterslukningen af garagen. Derefter vil skadeservice overtage, da man ikke er helt sikker på, hvad årsagen til branden er. 

- Vi har ikke et præcist bud, men vi antager, at det er El-installationen, der er den mulige synder, men det vil politiet undersøge nærmere, lyder det fra indsatslederen.   

Der holdt en bil i garagen, men den virker dog uberørt af branden ifølge indsatslederen. 

Lille brand i Nykøbing Mors

Det var også en travl morgen for Nordjyllands Beredskab for blot to minutter efter - klokken 06.44 - kom der endnu en melding ind om brand i Nykøbing Mors. 

Det var en gummiged, som havde påkørt en transformation installation, hvilket havde startet en lille brand. 

- Påkørslen havde forårsaget en kortslutning og en lille brand, men da vi kom, var der næsten ingen røg, så vi fik hurtigt fat i elværket, som fik afbrudt strømmen, fortæller indsatsleder Mogens Hansen.  

Der var derfor heller ikke den store skade som følge af branden. Kun nogle ledninger måtte lade livet. 

- Elværket arbejder nu på at få det hele op at køre igen, og de forventer, at det sker i løbet af dagen, fortæller indsatslederen, der også roser fabriksmedarbejderne. 

- Det var godt at se, at dem på fabrikken vidste, at det med strøm og vand ikke er en god blanding, og at de derfor trak sig tilbage, anderkender Mogens Hansen.  


Seneste nyt

fra Nordjylland