SENESTE NYT:

Mand idømt fem års fængsel for voldtægt af mindreårig på institution

Vestre Landsret stadfæstede onsdag dommen mod 46-årige Peter Jensen, der er tidligere ansat på en nordjysk ungdomsinstitution i Brønderslev.

Fem års fængsel og rettighedsfrakendelse til Peter Jensen, en 46-årig tidligere ansat på en nordjysk ungdomsinstitution i Brønderslev.

Sådan lyder dommen fra Vestre Landsret, som var en stadfæstelse af dommen fra Retten i Hjørring.

Peter Jensen dømmes for gentagne gange med tvang og trusler at have voldtaget en mindreårig, anbragt pige på institutionen, hvor han var ansat.

- Vi er meget tilfredse med afgørelsen, fordi vi ser på det med samme øjne, som byretten har set, siger Emil Stenbygaard, der er anklager i sagen.

Holdt fast om halsen

Den tiltalte er anklaget for flere forhold, heriblandt for med tvang og trusler at have voldtaget en mindreårig på en institution.

Overgrebene er sket i perioden fra den 1. november 2019 til den 2. marts 2020. Ifølge anklageskriftet har den tiltalte holdt fast om forurettedes hals, arme og hofter samt rykket hende i håret og holdt hende for munden, hvorefter han har voldtaget hende.

Overgrebene har fundet sted både på pigens værelse, institutionens udendørsarealer samt i eller ved tiltaltes personbiler.

Peter Jensen har nægtet sig skyldig, og han valgte i januar at anke dommen fra Retten i Hjørring.

- Det er en vurdering af to forklaringer, der står modstridene overfor hinanden. Og der er det min opfattelse med den bevisførelse, der har været, at der er mere tungtvejende grunde til at lægge pigens forklaring til grund. Og det er jeg selvfølgelig enig i, at landsretten også følger, siger anklager, Emil Stenbygaard.

Skærpende omstændigheder

Dommen på fem års fængsel gives på grund af flere skærpende omstændigheder, forklarer Emil Stenbygaard. Desuden har Peter Jensen ikke ret til at arbejde med børn og unge, medmindre han søger om det. 

- Det er gået ud over en pige, der har været anbragt på en institution, og ham der har begået overgrebene burde egentligt passe på pigen. Så det er selvfølgelig en skærpende omstændighed, og det synes jeg også afspejler sig i den straf, der er blevet udmålt, fortæller Emil Stenbygaard.Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden