Nordjysk kirke spreder påskeglæde i en svær tid

Når borgerne ikke kan komme i kirke i påsken, så må kirken komme til dem. Det er tanken bag Hjallerup Kirkes påskeaktiviteter.

Påskedagene trækker normalt mange kirkegængere til de danske kirker. Men ikke i år, hvor coronasituationen har betydet, at alle påskegudstjenester er aflyst.

- Det er jo svært at være kirke uden at forkynde et budskab, men det er bare nogle helt nye vilkår, vi har i år. Derfor måtte vi lægge hovederne i blød og finde ud af, hvad vi gør i år, og hvordan vi får forkyndt budskabet i påsketiden, siger Marie Kirketerp, der er sognepræst i Hjallerup Kirke.

I år har Hjallerup Kirke derfor valgt at gå mere utraditionelt til værks for at nå ud til byens borgere i påsken. I løbet af påskedagene har borgerne kunne gå forbi kirken og hente en pose med kridt til at skrive beskeder til dem, de savner.

- Det nærvær, som plejer at være her, det kan være svært at nå igennem med, men vi må gøre det så godt, som vi formår, siger sognepræst Marie Kirketerp.

Fællesskab på tværs af husstande

Uden for kirken er der lagt et kors i træ, hvor byens borgere kan lægge en sten, der skal symbolisere en bekymring, der lægges væk. Og kirken har også lavet poser med rosinbrød, som kan deles med familien eller spises alene med tanke på, at andre også spiser med.

- Vi har tænkt, at vi på en eller anden måde skulle skabe et fællesskab på tværs af husstande, og vi fik derfor bageren til at bage 100 brød, og så er tanken, at man som familie kan dele brødet og tænke på dem, der sidder alene, og hvis man er alene, så kan man finde glæde i, at andre spiser af det samme brød og tænker på en, siger Marie Kirketerp fra Hjallerup Kirke.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland