LIGE NU:

Smitten stiger fortsat i Dronninglund

Nye tal viser, at der nu er 70 corona-smittede borgere i Dronninglund. Det er ti flere end forleden.

Smitten med corona stiger fortsat i en af de kommuner i landet, der er for tiden er hårdest ramt af smitte, nemlig Brønderslev Kommune, hvor antallet af smittede nu er oppe på 89.

Det er primært borgere i Dronninglund, der er testet positive for corona; idet 70 af de positive svar er fra borgere i Dronninglund, mens de resterede 19 positive er bosat i Brønderslev.

- Vi følger situationen nøje, så vi kan få stoppet den her smitte. Derfor indfører vi nu også skærpede krav til besøg på plejecentre, ligesom forældre ikke længere må følge børn ind i skoleklassen, vi har i kommunen sendt flere ansatte hjem og arbejde, ligesom vi fra kommunens side aflyser arrangementer i et væk, siger borgmester Mikael Klitgaard (V), Brønderslev Kommune.

Han tilføjer, at et planlagt borgermøde i Asaa om byudvikling er blandt de aflyste arrangementer, ligesom information om kommunens netop vedtagne budget i næste uge vil blive kommunikeret ud via Skype.

- På mange måder er vi tilbage til der, hvor vi var tidligere på året, men det er nødvendigt, så vi forhåbentlig snart kan trække vejret igen, siger Mikael Klitgaard.

 

Open By Night-smitte

Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at smitteudbruddet i Brønderslev Kommune er sket ved Open by Night i Dronninglund, der blev holdt for et par uger siden.

- Open by Night-arrangementet har været en superspredningsbegivenhed, der har spredt smitte til Regionshospitalet i Hjørring, sagde sundhedsminister Magnus Heunicke fredag på et pressemøde.

Når der er lokale smitteudbrud, sender Region Nordjylland mobile testenheder ud for at inddæmme smitten. Det sker også i den aktuelle situation med Dronninglund, hvor der de seneste dage er blevet testet massivt.

- Det er meget vigtigt, at vi får brudt smittekæderne i Dronninglund, og derfor opfordrer jeg alle borgere i byen til at blive testet, siger borgmester Mikael Klitgaard.

Borgmesteren er selv blevet testet, og han har fået svar tilbage om, at han ikke er smittet med corona.

Det er muligt i morgen søndag at blive testet i Dronninglund ved Dronninglundhallen mellem klokken 9 og 17. Man behøver ikke bestille tid, man skal bare møde op.