Ung mand skal i fængsel efter stalking og MobilePay-chikane

Den 25-årige mand blev dømt for alle forhold i anklageskriftet.

Fysisk vold, psykisk vold, stalking, overskridelse af tilhold og chikane gennem MobilePay, det er, hvad en 25-årig mand har udsat sin tidligere ægtefælle for. Det slog retten i Aalborg fast tirsdag.

Manden var tiltalt for en lang række forbrydelser begået mod den nordjyske kvinde, der tidligere var hans kone, og han blev dømt efter anklageskriftet for alle forhold, oplyser anklager Anette Abildgaard.

- Anklagemyndigheden er meget tilfreds med, at han blev dømt helt efter anklageskriftet både for vold, psykisk vold, stalking og overtrædelser af tilhold, siger anklageren.

Fængsel og advarsel om udvisning

Den 25-årige er blandt andet dømt for næsten 1600 gange at have chikaneret kvinden ved at sende små beløb via MobilePay og samtidig udnytte muligheden for at skrive en besked til kvinden sammen med overførslen, men også for voldsforhold som bid og slag - forhold som blev begået i Brønderslev og Nørresundby.

Straffen for de begåede kriminaliteter er udmålt til otte måneders ubetinget fængsel samt en advarsel om udvisning fra landet. 

Advarslen vil sige, at betingelserne for udvisning er opfyldt, men at retten har vurderet, at i det konkrete tilfælde vil en udvisning være i strid med Danmarks internationale forpligtelser. Den dømte er født i Danmark, men har anden etnisk oprindelse.

Manden sad i forvejen varetægtsfængslet og modtog dommen uden anke. 

Alligevel skal statsadvokaten i Viborg nu tage stilling til, om man er tilfreds med afgørelsen, eller den skal prøves ved en højere instans. Det sker, fordi manden blandt andet er dømt for stalking, og stalkingloven er så ny, at lovgivning og domsafsigelser følges tæt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland