Seneste nyt

fra Nordjylland

- Vi er desværre efterhånden vant til, at folk forlader vores parti

Det var ikke kun Kim Edberg, der tog turen ind over dørtrinnet til Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne i dag på Christiansborg.

Også Mads Fuglede, der hidtil har repræsenteret Venstre og som oprindeligt har gået i skole og gymnasium i Klokkerholm og Dronninglund, skifter partibogstav.

Og Fuglede er måske ekstra interessant i dag, selvom han ikke sidder på et nordjysk mandat.

Med ham forsvinder Regeringens indenrigspolitiske flertal nemlig.

- Det er altid ærgerligt, når der forsvinder et medlem. Men i forhold til den her CO2-afgift er det vigtigt, at vi hager os fast i bordkanten og er med til at præge det, for ellers bliver CO2-afgiften lavet forkert, lyder det fra hjemkommunen - Brønderslev-borgmester Mikael Klitgaard (V).

På Facebook gav Mads Fuglede selv følgende begrundelse og henviser netop til den omstridte landbrugsafgift:

- Jeg var meget imod regeringsdeltagelsen og mange af de beslutninger, der kom deraf. Den seneste beslutning om at pålægge landbruget en CO2-afgift er jeg helt uenig i, skriver han.

For den erfarne V-borgmester og nu tidligere partikollega er det ikke en afgang han græder længe over: 

- Jeg bliver træt af, at folk på grund af enkeltsager vælger at stå udenfor, siger Mikael Klitgaard.

- Vi vil hellere have flere medlemmer end færre, men vi er desværre efterhånden vant til, at folk forlader vores parti. Vi vil være med ved forhandlingsbordet og have indflydelse, så ærligt talt er det træls, når nogen ikke sætter sig til forhandlingsbordet inde i partiet - og det har Mads Fuglede også haft mulighed for, slutter han.