Vild glæde - millionerne vælter ind til nyt kulturområde i Brønderslev

Alt i alt løber det ambitiøse projekt med navnet Kulturområde Hedelund op i hele 165 millioner kroner.

Der er smil på læberne i Brønderslev. 

Her har borgerne nemlig udsigt til et helt nyt kulturcentrum på den grund, hvor de tomme bygninger med tilnavnet Fabrikken i dag ligger.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Martin Søndergaard er næstformand hos frivilligforeningen Brønderslev Amatørscene, som er en af aktørerne, der skal flytte ind i de historiske produktionsbygninger hos PN Beslag. 

- Som vi plejer at sige ovre hos os; Det er svært at bevare pessimismen, lyder det fra Martin Søndergaard, der ser frem til en tiltrængt opgradering:

- Vi har et kæmpe behov for eksempelvis en selvstændig biografsal. Vi har et værksted, der ligger i den ene ende af huset, hvor vi bygger kulisser og sådan noget, og scenen er stik modsat. Det er jo fuldstændig ulogisk.

Største byggeri i dette århundrede

Det storstilede projekt har Nordea-Fonden netop smidt 18,5 millioner efter, mens A.P. Møller Fonden og Realdania hver især har doneret hele 45 millioner kroner.

Derudover har andre aktører også spyttet i kassen til stor begejstring for byens borgmester.

Mikael Klitgård (V) er samtidig stolt over, at det er lykkedes at rejse de mange millioner, som betyder, at der er et attraktivt kultur- og oplevelsesområde på vej i Brønderslev.

- Det er helt utroligt, at det har kunnet lade sig gøre. Vi er meget taknemmelige for både Nordea-fondens og de øvrige fondes støtte til dette byggeri, som bliver det største vi har oplevet i Brønderslev Kommune i dette århundrede. Med fremskrivninger ender det med at blive et byggeri til mere end 156 millioner kroner. Det bliver helt fantastisk!

Byens nye samlingssted ventes at stå færdigt i 2027.

Hos Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, er der store forventninger til projektet:

- Med det nye kulturområde får Brønderslev et helt fantastisk nyt samlingspunkt i de tidligere fabriksbygninger, der kan appellere bredt til byens borgere og gæster. Her vil være teater, biograf, spillested, kulturskole, spisested og en masse andre spændende kulturoplevelser, der kan samle generationer på tværs – og også skabe nye, stærke fællesskaber. 

Der er samtidig også lagt op til, at borgere vil kunne købe en 'aktie' i byggeriet, lyder det afslutningsvist.  

Når kommunen har den færdige plan for det nye kulturområde, lover man samtidigt at melde mere ud. 


Seneste nyt

fra Nordjylland