100 stillinger flyttes til Brønderslev i Nyfors fusion

Nyfors fusionerer med SYD ENERGI. Den nye virksomhed skal hedde SE, og flytter arbejdspladser fra Hjørring og Aalborg og placerer mellem de byer.

Syd og nord kan blive til ét, hvis fusionsplanerne hos SYD ENERGI a.m.b.a. og Nyfors a.m.b.a. realiseres. Andelsselskabets fremtidige navn vil blive SE a.m.b.a.

Nyfors a.m.b.a. (Nyfors), med ca. 45.000 nordjyske andelshavere, og SYD ENERGI a.m.b.a. (SE), med ca. 275.000 andelshavere, vil i de kommende måneder bede om opbakning i deres repræsentantskaber til at realisere en fusion mellem de to energi- og teleselskaber.

-Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE. Vi står over for et nyt el-marked med helt nye spilleregler, en ny regulering af de danske el-netselskaber og ikke mindst et tv- og bredbåndsmarked i hastig forandring. Ændringerne vil komme til at skabe meget større kompleksitet i vores selskaber, men de rummer også store strategiske muligheder. For os at se er det klare svar, for at imødekomme denne udvikling, at styrke vores effektivitet og konkurrencekraft gennem stordrift og skala, samt at øge vores evne til at kunne investere i den strategiske udvikling, udtaler Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand i Syd Energi a.m.b.a.

Såfremt fusionen bliver godkendt af begge repræsentantskaber og konkurrencemyndighederne vil SE skabe et nordjysk kraftcenter. Det indebærer blandt andet, at SE's lokationer i Hjørring og Aalborg afvikles over de kommende 12-18 måneder efter godkendelsen, og at der flyttes aktiviteter svarende til 100 stillinger til Brønderslev. Herunder flyttes ca. 20-30 stillinger, der relaterer sig til de koncernfælles aktiviteter, til Esbjerg.

Det fremtidige SE a.m.b.a. vil således få en omsætning på ca. 5 mia. kr. og en årlig investeringsevne på omkring 1 mia. kr. Egenkapitalen vil overstige 10 mia. kr., herunder vil 2,25 mia. kr. være aktier i DONG Energy A/S. Samlet set vil andelsselskabet beskæftige ca. 1.600 medarbejdere og have ca. 320.000 andelshavere samt ca. 700.000 kunder.

-Denne fusion vil uden tvivl kunne skabe en særdeles stærk muskel - både regionalt og nationalt - der kan investere i såvel vores egen og vores kunders fremtid, som i det danske samfund generelt. Et af de afgørende fokusområder, som vi har i SE, er nemlig at kunne etablere og udvikle regionale vækstcentre, således at det danske samfund udvikler sig i en sund balance. For os handler det grundlæggende om at behandle "den fædrene gård" godt og sikre os, at vi kan levere den videre til de kommende generationer i bedre stand, end da vi modtog den, siger administrerende direktør i SE, Niels Duedahl.