02:01

Kvindefodbold har fået mere opmærksomhed de seneste år. Men for et helt særligt fodbold-hold kniber det stadig med at tiltrække nok spillere - selv om der endda er tale om et vaskeægte landshold. Det skal europæiske støttekroner nu gøre op med.

21 er ikke nok: Special Olympics landshold mangler spillere

Økonomisk håndsrækning skal hjælpe flere kvinder med udviklingshandicap i gang med at spille fodbold.

Selvom der de seneste år er kommet øget fokus på kvindefodbold i Danmark, så kniber det stadig med at lokke kvinder med udviklingshandicap ud på grønsværen.

Det danske Special Olympics kvindelandshold mangler nemlig spillere. Lørdag var der landsholdssamling i Jerslev, og der var der 21 kvinder til træning fordelt på et A- og et B-hold.

- 21 til to hold er ok, men der er også sommetider frafald, så derfor vil vi rigtig gerne have flere, så der er flere at vælge i mellem, siger Pia Stougaard Karlsen, der er assistenttræner på Special Olympics kvindelandsholdet.

Udfordringen med at få kvinder med udviklingshandicap til at trække i fodboldstøvlerne gør sig gældende i hele Europa. Derfor har Special Olympics Europe givet en økonomisk håndsrækning.

- Vi har fået bevilget cirka 100.000 kroner. De penge har vi brugt til at gøre den her samling billigere for pigerne, så de kan komme en del billigere afsted. Og så har vi også brugt en del penge på reklame, siger Pia Stougaard Karlsen.

Social gevinst

Også spillerne håber at få flere at spille med.

- Der er ikke ret mange piger, der spiller. Hvis der kom nogle nye spillere, får vi også et bedre sammenhold og flere til at hjælpe til, siger Nathalie Høst Fjellerand fra Hjørring, der har spillet fodbold i fire år og er med til sin første landsholdssamling.

Det handler ikke bare om fodbold. Det kan også være en stor hjælp til kvinderne, der døjer med udviklingshandicap.

- Det de får rigtig meget ud af er, at de får sociale relationer. Mange af dem sidder og er ensomme rundt omkring, men når de mødes her, får de et netværk, der knytter dem sammen også når de kommer hjem, siger Pia Stougaard Karlsen, som håber at kvindelandsholdet kan komme op på 30 til 35 spillere.