Foto: TV2/Nord

55-årig varetægtsfængslet: Sigtet for misbrug af steddatter gennem otte år

En 55-årig mand er blevet varetægstfængslet ved Retten i Hjørring. Han er sigtet for at have misbrugt sin steddatter gennem otte år.

En 55-årig mand fra Brønderslev-området er torsdag blevet varetægtsfængslet frem til 8. november ved Retten i Hjørring.

Manden er sigtet for, i ni tilfælde fra 2003 til 2011, at have voldtaget sin nu 25-årige steddatter. Ifølge anklager Peter Rask, der torsdag fik manden varetægtsfængslet, er manden både sigtet for fuldbyrdet voldtægt og for andre seksuelle forhold, der er foregået under tvang.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, men inden dommeren kom frem til den kendelse, kom det frem at den 55-årige nægter sig skyldig i sigtelserne.

Misbruget har, ifølge Nordjyllands Politi, fundet sted siden steddatteren var 12 år gammel, men er først kommet til overfladen nu, fordi en anden pige er kommet med beskyldninger mod den 55-årige.

- Sagen kommer frem fordi forældrene til en nu 15-årig pige, der var veninder med steddatterens lillesøster, anmeldte den 55-årige for blufærdighedskrænkelse, fortæller anklager Peter Rask fra Nordjyllands Politi.

- De har anmeldt ham for, når den 15-årige overnattede hos sin veninde, at komme ind til pigerne og sove sammen med dem. Han opførte sig som sådan ikke seksuelt, men han trængte sig på, på en krænkende måde. Derudover er han sigtet for, i et tilfælde, at have tvunget den 15-årige pige til at se porno, fortæller anklageren.

Den 55-årige har kæret varetægtsfængslingen til landsretten.