LIGE NU:

Afspærring af Brønderslev Station er ophævet

Bomberyddere har afsluttet arbejdet på Brønderslev Station. Der blev ikke fundet sprængstoffer i bagageboks.

Truslen om sprængstoffer på stationen i Brønderslev er afblæst. Mandag aften blev stationsbygningen om området omkring afspærret, fordi politiet frygtede, at en bagageboks på stationen kunne indeholde eksplosiver. 

Bagageboksen er sat i forbindelse med en større indbruds-efterforskning i Brønderslev-området, og da politiet under en politiforretning på stationen ikke kunne udelukke sprængstoffer på stedet, valgte man altså – for at være på den sikre side – at skride til afspærring af området.tilkaldte Nordjylland Politi sprængstofeksperter og den såkaldte Rulle-Marie. 

Derefter undersøgte Forsvarets tilkaldte eksperter boksen og dens indhold nærmere. Men efter flere timers arbejde på stedet kunne Forsvarets sprængstof-eksperter altså konkludere, at der ikke umiddelbart var tale om sprængstoffer i bagageboksen.

- Jeg skal beklage, hvis vores indsats i området har givet nogle borgere gener. Men den slags arbejde tager altid ret lang tid. Vi tager ingen chancer, når det handler om mulige sprængstoffer. Så undersøger vi alt. Og derfor kunne vi først ophæve afspærringen efter mere end seks timer, siger lederen af politiets indsats, vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Kædes sammen med indbrudssager

To mænd på 27 og 32 år blev kort før undersøgelsen af bagageboksen anholdt af Nordjyllands Politi på Brønderslev Station. På nuværende tidspunkt sigtes de for at overtræde våbenloven; og politiet udelukker ikke yderligere sigtelser mod mændene. 

Mandag aften har politiet også anholdt en tredje mand i sagen, men han er løsladt efter endt afhøring.

På grund af de seneste dages indbrud kommer man dog til i den kommende tid at opleve mere politi i området omkring Brønderslev end normalt. Politiets efterforskning i indbruds-kriminaliteten fortsætter med uændret styrke.