LIGE NU:

Brønderslev får et ungdomshus: -Det vil gi' et styrket sammenhold

De unge i Brønderslev jubler i disse dage over, at Brønderslev Kommune har afsat 100.000 kroner til et ungdomshus.

Et ungdomshus har stået højt på ønskesedlen hos ungdomsgruppen i Brønderslev, Borger9700 Ung. Selvom der stadig er lang tid til juleaften, lader det til, at deres ønske nu går i opfyldelse.

Brønderslev Kommune besluttede nemlig på budgetseminaret i denne uge at afsætte 100.000 kroner til et ungdomshus.

- Det er en god start. Jeg tror og håber, at ungdomshuset vil give et styrket sammenhold blandt de unge i Brønderslev, siger formanden for Borger9700 Ung, Jamie Voldby.

quote Når folk hører ordret ’ungdomshus’, tænker de ofte på Ungdomshuset i København og også på aktivister, og det er bestemt ikke det, Brønderslev Ungdomshus skal ende ud i

Jamie Voldby, formanden for Borger9700 Ung, Brønderslev

Ungdomsgruppen har arbejdet på at få ideen om et ungdomshus realiseret siden oktober sidste år. Det er tiltænkt, at ungdomshuset skal være for unge i Brønderslev, som er mellem 15 og 18 år.  

- Jeg håber, at folk der ikke lige har en sportsgren at gå op i, vil finde en tryghed i at komme ned i ungdomshuset og snakke med folk, spille brætspil og hvad end de nu har lyst til, siger Jamie Voldby.

Brønderslev har allerede en ungdomsklub, men ifølge formanden for Borger9700 Ung skal ungdomshuset være noget helt andet. Det skal blandt andet være gratis at komme i huset og så skal det styres af frivillige.

- Når folk hører ordret ’ungdomshus’, tænker de ofte på Ungdomshuset i København og også på aktivister, og det er bestemt ikke det, Brønderslev Ungdomshus skal ende ud i, understreger Jamie Voldby.

Planen er, at ungdomshuset skal ligge i et lokale på Brønderslev Banegård.

For at realisere ideen har Borger9700 Ung samarbejdet med Ungerådet, som er en underafdeling i Brønderslev Kommune og forældregruppen ’Et sted til unge i Brønderslev’.