LIGE NU:

Brønderslev skifter til LED: udskifter 4000 pærer

Fremover vil gaderne i Brønderslev Kommune være bedre belyst. Over de næste fire år skifter kommunen nemlig 4000 pærer ud med bedre og mere energibesparende lyskilder.

De mange borgere, der allerede får glæde af de nye armaturer i 2016, kan se frem til et markant bedre lys på gader og veje. LED-belysningen giver et langt mere naturligt lys og vil typisk erstatte svage lyskilder med et gulligt lys. Det øger blandt andet trafiksikkerheden. Derudover er der indbygget intelligens i de nye armaturer, så de midt på natten selv sørger for at skrue ned på halv effekt. Til gengæld er alle armaturer tændt hele natten, så det ikke - som nu – kun er hver anden, der er tændt. Udskiftningen af de 4.000 armaturer er fordelt med 1.000 armaturer om året de næste fire år.

- På den ene side vil vi gerne have udskiftet så mange armaturer som muligt i år, så vi kan få så stor en energibesparelse som muligt på den korte bane. På den anden side går udviklingen inden for LED så stærkt, at vi hvert år får nogle mere effektive lyskilder til rådighed, og derfor har vi valgt at fordele de 4.000 armaturer over hele perioden, forklarer 1. viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Brønderslev Kommune, Karsten Frederiksen (C).

Nyfors skal stå for drift og vedligehold af vejbelysningen i Brønderslev Kommune i perioden fra 2016-2019 med option på yderligere to år.

Hos Nyfors er adm. direktør Henrik Mentz også fuld af lovord om samarbejdet og er naturligvis glad for at kunne fortsætte som lokal leverandør til kommunen:

- Det er klart, at vi sætter en stor ære i at være leverandør på vejbelysningen i vores hjemkommune. Det har vi været i mere end 10 år – også før kommunesammenlægningen, og vi har haft et forbilledligt samarbejde med Brønderslev Kommune, siger han og fortsætter: - Vi skal være konkurrencedygtige på både pris og kvalitet og er glade for, at kommunen har vægtet begge dele.