Foto: Joakim Brader

Elever sendt hjem igen: Kommunen undersøger for gas

Eleverne på Klokkerholm Skole i Brønderslev er igen blevet sendt hjem, da en underlig lugt stadig huserer i klasselokalerne.

Opdatering: Kommunens undersøgelser onsdag viste alligevel, at der ingen gas var at spore på skolen.

De 290 elever på Klokkerholm Skole i Brønderslev er onsdag blevet sendt hjem igen, da en ukendt stank stadig hænger i luften ved skolen.

Miljøsagsbehandlingen i Brønderslev undersøger stadig årsagen til lugten, men mener umiddelbart, det skyldes et terpentinudslip i kloakken.

Onsdag har man også sat Naturgas Brønderslev på sagen for at undersøge, om stanken skyldes gas.

- Lugten er aftagende, men der er stadig et problem i flere lokaler. Den minder meget om petroleum eller terpentin, men det er måske ikke det eneste i luften, siger plan- og miljøchef i Brønderslev Kommune, Asger Nielsen.

Det har lugtet i området siden søndag, og i går, tirsdag, sendte skoleledelsen eleverne hjem i tilfælde af, at lugten skyldtes noget sundhedsskadeligt. 

Læs også 290 elever sendt hjem: Stank fra kloak lukker skole

Onsdag var eleverne mødt op igen, fordi skolen troede, lugten var forsvundet, men det viste sig ikke at være tilfældet.

Forsyningsafdelingen i Brønderslev har nu også kontaktet embedslægen, der skal vurdere, hvornår det vil sikkert at sende eleverne tilbage i skole.

- Vi sender ikke børn derind, før det er forsvarligt. Først, når vi er helt sikre, sender vi eleverne tilbage i skole, siger Asger Nielsen.

Onsdag eftermiddag meddeler Brønderslev Kommune, at der ikke blev fundet gas på skolen.