LIGE NU:

Fire bankrøverier udløste fem år bag tremmer

En 37-årig lette blev onsdag idømt fem års fængsel udvisning af Danmark for i 2014 at stå bag tre bankrøverier i Nordjylland.

Retten i Hjørring idømte onsdag en 37-årig mand fra Letland fem års ubetinget fængsel og  udvisning af Danmark.
Den lettiske mand var tiltalt  for at stå bag tre bankrøverier i Brønderslev i 2014 og ét i Vejle i april i år.  

Den 37-årige mand har været varetægtsfængslet siden 18. juni i år. Her var  han kort forinden angiveligt blevet anholdt  med tre kilo guld  og to parykker på sig.

Anklager Karina Skou gik efter en dom på seks år, men er stadig tilfreds med dommen på fem år.

- Der blev lagt vægt på antallet af bankrøverrier, den måde, det er foregået på  og den omstændighed, at han er kommet hertil, bare for at begå sådan nogle ting, siger hun til TV2 Nord.

Rækken af røverier starter i august sidste år, hvor den 37-årige truer personalet i Nordea i Brønderslev til at udlevere næsten 60.000 kroner.

Senere på året forsøger manden sig igen med et bankrøveri. Denne gang er det Jyske Bank i Brønderslev, der den 17. november, står for tur. Manden mislykkes dog med sit røveri, og får intet udbytte.

Det afholder dog ikke den 37-årige mand fra at prøve igen.

Dagen efter truer han personalet i Dronninglund Sparekasse i Brønderslev. Denne gang med et udbytte på godt 35.000 kroner som resultat.

Den lettiske mand er også dømt for at have truet personalet i en bank i Vejle i april i år. Men her gik den ikke. Tidslåsen gik i gang, og han måtte flygte.

Udover at være dømt for røveri og røveriforsøg, var han også tiltalt for flere indbrud og forsøg på indbrud. Den 37-årige letteiske mand er tidligere blevet udvist af Danmark for tyveri og indbrud.

Dommen blev anket på stedet.

Se indslaget fra juni i år:

En 36-årige lette er i dag blevet varetægtsfængslet i fire uger. Han har erkendt at stå bag tre bankrøverier i Brønderslev.