Foto: Lasse Dieckmann

Forårsklargøring: Asaa-borgere gør byen lækker

Knapt 100 borgere mødte lørdag op for at shine Asaa op. Det er andet år i træk, at borgerne "gør Asaa lækker".

Vi er fire dage inde i årets sidste forårsmåned, og forårsrengøringen og klargøringen af campingvogne, både og så videre er i fuld gang. I Asaa tager de dog et ekstra skrid. Her gør de hele byen klar til den kommende sommer. 

Omkring 100 borgere deltog lørdag i "Gør Asaa lækker - igen". En dag hvor borgere mødes for at gøre midtbyen fin og pæn til sommeren, borgerne selv og de turister, der dukker op i byen. 

- Det er både en arbejdsdag og en rigtig sjov dag, hvor vi dyrker fællesskabet og kommer hinanden ved, fortæller Villy Mortensen, der er formand for den gruppe, der arrangerer "Gør Asaa lækker". 

Læs også GP-Himmerland afgjort: Niklas Larsen kom først over målstregen

I løbet af dagen blev der lagt fliser til fire ny bord-bænke-sæt på et græsareal i byen og der blev støbt store blomsterkrukker formet som skibe for at hylde, at Asaa jo er en havneby. 

- Det harmonerer rigtig godt med det kunst, vi har fået afsløret i dag ovre i vores busskur, som er et gammel anker, der også har noget med havnen at gøre, fordi ankeret er samlet op uden for Asaa her for mange år siden, fortæller Villy Mortensen. 

Til frokost blev der kørt en pølsevogn frem, og et lokalt band orkester bestående af 12-årige spillede til middagsmaden. Det hele blev også afsluttet med levende musik omkring klokken 16.00. 

00:40

Knapt 100 Aså-boere samledes i dag for andet år i træk til dagen

Luk video